Un passeig a la llum de la lluna

Marxes i carreres populars nocturnes per esquivar la calor este cap de setmana

musica

Una melodia nocturna a la Calderona

Una bona manera de combinar l’exercici i l’estiu i no morir en l’intent és fer-ho a partir de poqueta nit. En estos mesos són freqüents les marxes nocturnes i este cap de setmana en tenim un grapat per tirar. Per exemple a Serra, on trobem una curiosa experiència que combina el senderisme i la música. Es tracta de la segona trobada “Música per a la Calderona” que, segons expliquen els organitzadors, busca conjugar “música, naturalesa i agermanament entre els pobles del Parc Natural”.

Hi estan citades les societats musicals i les gents dels pobles del parc, en una ruta que transcorrerà des de Serra fins el mirador dels Rebalsadors. Allà, un grup de músics de càmera liderat per membres de l’orquestra de Sogorb i acompanyats per músics voluntaris dels 14 pobles que conformen el Parc Natural oferiran un concert coincidint amb la posta de sol.

En acabant, hi haurà un sopar de germanor a la llum de la lluna, i després es completarà la marxa amb la caminada nocturna de tornada a Serra. El punt de partida és l’explanada de l’Ajuntament de Serra a les 18:30 divendres. La ruta és de dificultat mitjana per un total de 8’5 quilòmetres. L’activitat té una durada prevista de 5-6 hores.  La primera edició de “Música per la Calderona” es va celebrar el passat 7 de desembre amb motiu del Dia Internacional de les Muntanyes.

També al Montgó… montgo

Una altra activitat semblat se celebra també divendres a la Marina. “A la Lluna del Montgó”, una marxa que partirà des de Dènia i que servirà també com a conscienciació dels perills dels incendis.

La marxa tindrà un recorregut que permetrà comprovar les conseqüències del foc del passat mes de setembre. L’eixida és a les 20:30 al Final de les Rotes i la marxa té una distància de 6’7 quilòmetres amb dificultat baixa.

L’expedició soparà en la torre del Gerro abans que es faça fosc.

benicadell…i al Benicadell 

Altra de les grans muntanyes de les nostres terres també serà recorrdia per la nit a una proposta que planteja l’Ajuntament de Beniatjar. Eixida després del sopar fixat a les 23:00 h a Beniatjar i després a la llum de la lluna caminant cap al cim del Benicadell.

Allà dalt es passarà tota la nit fins a vore l’eixida del sol des de la seua cresta i en tornar visita a la nevera i després de forma lliure cap a casa.

A més de la caminata de senderisme s’ha organitzat també un concurs fotogràfic amb el títol de «Benicadell estel.lar». Teniu les bases del concurs a www.beniatjar.es

Caminar a la llum de la lluna…. i també córrertuejar

Al Montgó i la Calderona les activitats seran més bé tranquil·les, però hi ha altres llocs on aprofiten la nit per accelerar una mica més.

A Els Serrans divendres a la nit se celebra la VI Carrera Nocturna Villa de Tuéjar. Es tracta d’una cursa de 10’9 km que es disputa a mitges sobre asfaltat i camí en bones condicions.

L’eixida serà a les 22:00 des del Poliesportiu Municipal. El rècord del circuit el va establir l’any passat Juan María Jiménez en 41’56’’ i hi ha premi per batre’l.

 

Circuit de Cross al Baix Segura

horadada

Un grup de participants creuant la meta en l’edició de l’any passat

Mentrestant, a Pilar de la Horadada (el Baix Segura) també aposten per la competició nocturna amb la celebració del I Circuit de Cross Playas del Pilar. És una doble cita que se celebra divendres i dissabte  i que es pot disputar conjuntament o sols una de les dos. Primer, divendres a partir de les 20:30, tindrà lloc el cinquè “Cross Nocturno Horadada”. 5km  que es disputen íntegrament al Parque de las Villas i que també dona cabuda als més menuts amb el “PequeCross”: 200 metres per als benjamins i alevins i 500 per a infantils i cadets. L’activitat començarà a les 20:30.

Per altra banda, dissabte es disputarà el “Cross Popular de Mil Palmeras” a partir de les 20.00 en la Plaça Mil Palmeras d’esta localitat del Baix Segura. Les distàncies són 2.700, 1.200 i 600 metres en funció de les categories.  Hi haurà una classificació general conjunta per als 3 primers en categoria masculina i femenina en les dos proves.

Prova debutant a Gavarda

A Gavarda (La Ribera Alta) inauguren una cursa demà a la nit. Serà a les 21.30 quan donarà inici la I Cursa i Marxa Nocturna. Hi ha dos opcions; la més senzilla una marxa a peu pel recorregut de 5.000 metres. L’altra, la carrera que segueix el mateix circuit. 

Cap de setmana complet al Circuit Ricardo Tormo

Estem acostumats a vore cotxes o motos cremant goma al Circuit de Xest, però este cap de setmana els protagonistes són els ciclistes i els corredors. Dissabte i diumenge se celebren les 24 hores ciclistes però abans, divendres a la nit, una prova a peu: la primera edició del  “8k corrent amb la lluna”. La cursa comença a les 22:00 i els atletes faran dos voltes al circuit per completar els 8.000 metres de recorregut.  Una bona ocasió per córrer en un escenari reservat habitualment per a vehicles de motor.


Més informació:

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »