Xúquer extrem: 11 km de travessia nadant

17 esportistes valencians recorren nadant els 11 quilòmetres entre Cofrents i Cortes de Pallás

IMG-20150802-WA0002

 

El riu Xúquer és un de les nostres artèries naturals més importants. Dotzenes de municipis han nascut i crescut a les seues riberes i s’han nodrit de les seues aigües. A més, també és un indret perfecte per a l’esport i l’aventura. Així  ho ha sigut per a un grup de 17 nadadors valencians, que aprofitant el primer diumenge d’agost han fet una travessia nadant entre Cofrents i Cortes de Pallás. 11 quilòmetres en l’entorn de l’embassament de Cortes.

Un elenc d’esportistes multidisciplinar

El grup que ha completat la travessia pel Xúquer està formada per a aficionats a esports de tot tipus. Cicloturistes, triatletes, corredors i també nadadors. Són membres dels clubs Xplowteam Warriors, Acorrecuita, Club Atletismo el Valle i del Club Atletismo y Montaña de Cofrents.  A qui se li ha ocorregut organitzar l’expedició es a Daniel García, qui ja va fer esta travessia en 2007 en solitari. Ara, després de convèncer a la resta del grup ho ha fet en companyia, que pot resultar, si cap, més satisfactori.

La idea i la preparació

Daniel García es veí de Cofrents i entrenant en l’embassament li va vindre al cap la possibilitat de fer la travessia en equip. Està preparant-se per a fer triatló distància Iron-Man i els 11km nadant són una molt bona manera d’entrenar-se. Després de parlar-ho amb l’Ajuntament de Cofrents i una vegada obtinguts els permisos pertinents, sols quedava fer-ho. Ho han batejat com a «Xúquer Extrem: 11km Swim» i l’experiència els ha eixit rodada.

La travessia

t3

Els nadadors i les piragües d’assistència

En l’expedició hi havia nadadors de diferents nivells. Alguns menys acostumats a les llargues distàncies i d’altres que venen d’haver completat la Travessia Tabarca-Santa Pola amb molt bons resultats. Els primers en nadar  els 11 quilòmetres han emprat 2 hores i 55 minuts i els últims ho han completat en menys de 4 hores.

Els nadadors han estat acompanyats en tot moment per piragüistes que s’encarregaven de controlar-los i subministrar-los amb l’avituallament líquid i sòlid que necessitaren. També ha seguit la travessia una zodiac dels bombers de Cofrents i una altra barca amb familiars i fotògrafs.

Bones sensacions en un paratge espectacular

Segons ha explicat Daniel García, les sensacions durant tota la travessia han sigut molt positives.  «Tots els nadadors han destacat la bellesa de l’entorn i les característiques de l’embassament com immillorables«, ha explicat. L’embassament de Cortes és un paratge certament espectacular, amb la serra i els penya-segats a toc d’aigua. «Hem gaudit cadascuna de les brasades fins aplegar a Cortes de Pallás, ha conclòs Daniel. Allà han fet un esmorzar de germanor entre nadadors, piragüistes voluntaris i els responsables de l’Ajuntament.

t1

El grup, satisfet després d’haver completat la travessia.

De cara a l’any que ve, l’objectiu és  fer esta travessia però en la cursa oficial. Ha sigut una jornada molt gratificant per a Daniel i per a la resta de nadadors: David Forner, Óscar Pina, Alberto Poveda, Ara Ibáñez, Antonio Sáez, David Medina, Borja Andreu, Héctor Mirón, Vicente Puig, Vanesa Huesa, Laura Iglesias, Alfonso Martínez, Sara Herrero, Eduardo Garcés, Jose Javier Bertomeu i Apolo Esperanza.

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

2 Comentaris

 1. Manel Gras me ha comentado el evento. Soy el Cronista Oficial de Cortes de Pallás y a fines de agosto enviaré mi Boletín digital nº 40 (septiembre). Estoy preparando un par depáginas sobre este Swim, que me parece interesantísmo. Tengo los datos de esta página y algunos fotos enviadas por Manel. Si tenéis alguna buena en la que aparezcan juntos nadadores y barcas y se vea el roquedal, os la agradeceré. Decidme vuestro correo electrónico para que os envíe el Boletín.
  Gracias y enhorabuena. La idea es excelente.
  Pero creo que el Ayuntamiento no os ha tratado muy bien, ¿es así?.
  Un abrazo.
  Miguel Aparici
  696 627 481, aparicinavavarro@telefonica.net

  Escriu una resposta

Trackbacks/Pingbacks

 1. De Cortes a Cofrents, travessia nadant al Xúquer | SLA - […] Xúquer extrem: 11 km de travessia nadant […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »