Una marató de tres mils

Un grup d’esportistes valencians pujarà 42 pics de més de 3.000 metres en 4 dies amb fins solidaris

41

Pujar una muntanya de 3.000 metres al Pirineu ja és una experiència a tindre en compte. Pujar-ne 42 en sols 96 hores és ja un repte majúscul. És el que faran 9 esportistes valencians al Pirineu Aragonés entre el 8 i el 13 d’agost. Darrere d’esta idea està el projecte “Smile & Run”, fundat per Isabel Murillo i Álex Campos, que és l’ alma mater de l’expedició. Aquesta ambiciosa iniciativa està motivada per un repte solidari.

De pic en pic

L’inici de l’expedició serà dissabte dia 8 i els participants són Carmen Rivas, Salva Bueno, Ray Henric-Coll , Paco Ribes, Dani Casterà, Alberto Benito, Isabel Murillo, José López i el “líder” Álex Campos. Segons explica, la idea li venia rondant la ment des de feia un temps. Álex gaudeix dels pics pirenaics des de fa uns anys i volia fer un pas més. O 42, que és com han acabat dissenyant el repte.

L’expedició recorrerà els sectors de Perdiguero, Posets i Gran Bachimala. 4 dies d’activitat màxima en què pujaran per damunt dels 3.000 metres en 42 ocasions. Tenint en compte que la majoria de l’expedició no té experiència en alta muntanya, la sensació d’aventura que tenen és total.

Segons explica Álex, li ha traslladat a l’equip que la muntanya s’ha d’afrontar amb molta precaució i paciència. Serà “dur o mot dur”, però “cal gaudir del dia a dia i del regal preciós d’estar en contacte amb la natura”.

alex2

L’entrenador i osteòpata Álex Campos és qui està darrere de l’aventura

Del trail running a l’alta muntanya

training

Primera presa de contacte amb els Pirineus

Els participants són esportistes habituals, apassionats pel trail, però l’alta muntanya els agafa de nou. Segons explica Ray Henric-Coll, “més que espantar, imposa una mica, contant amb què som gent d’altre àmbit. Serà dur, però no arriscarem”. Quant fa unes setmanes feren una expedició prèvia d’entrenament, José López va quedar fascinat per la  l’altitud i els paisatges. Segons explicava en una entrevista a Maratón Radio, “jo no estava interessat pels esports de neu i no havia estat mai en un ambient amb tanta neu”, i la mateixa experiència va tindre Isabel, que defineix l’aventura al Pirienu com un “somni que creia inabastable”. Aquell dia coronaren 4 pics; el que tenen per davant ara és molt més gran.

Serà Isabel Murillo (nutricionista esportiva de professió) qui s’encarregue de l’alimentació durant l’expedició. Preveu un consum entre 6.000-8000 calories al dia davant l’esforç que tenen davant. Càrrega d’hidrats cada matí abans de començar i fruits secs, gels, barretes, tonyina, embotits o aliments deshidratats seran una part fonamental del menú de l’expedició.

 El vessant solidari

Darrere de l’expedició 4×42 hi ha una iniciativa solidària. L’objectiu és recaptar fons per a l’ONG Fundación Proyecto Vivir, que s’encarrega d’assistir a dones amb risc d’exclusió social i també els seus fills. Aquesta ONG presta ajuda, per exemple, a dones maltractades o immigrants. El projecte de col·laboració sorgit d’aquesta aventura està dirigit fonamentalment als fills de les dones en risc d’exclusió que tenen fortes necessitats educatives i afectives. Així, es donarà suport al programa “L’aula de l’àvia”, que busca fer companyia a aquests menors i evitar que passen moltes hores a soles.

L’ajuda solidària s’articula de diverses maneres. La principal és el patrocini dels cims que pujaran. Els 3 principals (Posets, Perdiguero i Gran Bachimala) tenen un preu de 500 euros i 3 empreses han “apadrinat” aquestes ascensions. També els altres 39 han estat oberts a patrocini, per una quantitat menor. L’objectiu és aplegar als 6.000 euros.  D’altra banda, qualsevol persona pot contribuir mitjançant el “cim zero”. Es poden fer les aportacions a través de la seua pàgina web.


Fotos i informació addicional:

 

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »