Valencians al UTMB

Repassem la llista de corredors i corredores que pròxim divendres participen a la festa del Trail per excel.lència

Amat, Jiménez, Queral, Cebrià, Cayuela, Adrián, Mataix, Valiente… 

d9ac39c56826d49e895430168fb1a264

 

Es el somni de tot corredor de muntanya. la prova més mítica a nivell internacional i la que reuneix més quantitat de corredors a les seues diverses modalitats: 8000 corredors. Tots esperant trobar-se amb eixos paisatges increïbles que rodegen els Alps, tots apurant les hores abans d’afrontar una de les aventures de la seua vida.

Arriba una nova edició de la UTMB, la que fa XIII. I com no, a la línea d’eixida a Chamonix hi haurà una bona nòmina de corredors de la Comunitat Valenciana. El UTMB presenta per a enguany algunes novetats que fan que encara siga un peliu més llarg, fins abastar quasi els 170 km. Encara més llarg, tot i que siguen només un parell de km, i encara més selectiu perquè any rere any incrementa la quantitat de punts necessaris per poder optar a participar.

Amat, cinquena presència

Entre els corredors de la nostra terra que aniran al UTMB hi ha de tot. Alguns veterans, com és el cas de Dani Amat (Running Cid Petrer) que afronta la seua cinquena participació al UTMB, una prova a la que va quedar enganxat ja fa uns quans anys. «És una carrera molt especial per a mi. Al 2007 vaig començar a sentir parlar d’esta prova i així va començar la meua aventura amb els ultres». El corredor d’Elda arriba en forma després de reeditar passat juliol victòria al Gran Trail de l’Aneto i amb ganes de fer un bon paper i passar-ho bé.

UTMB Juanma

El ‘debut’ de Juanma

Per a d’altres, com Juanma Jiménez (GreenPower) serà la seua primera experiència a la UTMB, però no a Chamonix on ja ha estat als darrers anys fent la TDS, quedant l’any passat en posició en una molt destacada huitena posició. «Em fa especial ilusió perquè després de fer la CCC i la TDS és la prova que em vaig posar com a objectiu ara fa uns anys».

Juanma ha preparat a conciència el seu debut a la llarga distància, ha estat estos dies reconeguent alguns dels trams de la prova, i arriba, a més, després d’estar fent un bon paper també a la Liga CxM Serrania. Contarà amb la gran ajuda als avituallaments de la seua parella i també corredona Davinia Chulio.

A més, també en homes destaca la presència d’altre corredors experimentat com Remi Queral (Team Land Race). El de Benlloch arriba després d’una temporada molt exitosa on ha estat sempre en zona pòdium en quasi tots els ultres en què ha participat -Tramuntama, CSP i Sierra Nevada-, sent tercer classificat de la Spain Ultra Cup.

UTMB CayuelaTambé apareix a la llista d’inscrits Josep Cebrià (Trail Serra Vernissa), el de l’Ènova és altre habitual dels pódiums dels ultres de les nostres terres i altres dels integrants del pòdium de la passada edició de la CSP; des d’Alcoi participar Rafa Moral, més conegut com Rafa «Bichero» del Club Atletismo Alcoy, de Daimús acudeix Pepe García Valverde (Daimus Tecnosport) i l’alacantí Miguel Angel Cayuela (Deportes Match 1), que repeteix experiència a Chamonix on l’any passat ja va fer el UTMB baixant de les 35 hores.

Cayuela, combina la seua faceta de coaching esportiu, amb els diversos reptes i aventures que es plantetja ja siguen en proves com ara el UTMB o reptes solidaris com ara el II Ultra fondo solidario Madrid-Valencia, que va realitzar poc abans de la Marató de València.

Ultra Trail

Benidorm, Vila-real…

També des de terres alacantines es desplacen fins a Chamonix una bona nómina de representants del Club Ultra Trail Benidorm amb homes com ara Esteban Carreño, Luis Barcia, Javier López, Federico Esteban i José Antonio Rojano disposats a viure una de les majors experiències que pot donar la muntanya les carreres per muntanya.  

A més, també farà el seu debut al UTMB el corredor Basilio Carda, del Som-Esport Natura, club de muntanya i escalada de Vila-real. Basil lluirà el dorsal 2268 a léixida a Chamonix. Ha estat preparant-se per afrontar els 170 km fent diverses proves, entre altres, l’Ultra Trail de las Fortalezas a Cartagena.

Adriàn, Mataix, Valiente…

Quant a la participació femenina els noms més destacats de les nostres són les de la corredora de la Vall d’Uixó Xari Adriàn (Team HG – AMLSport) sumarà una nova experiència al seu currículum que ja l’hat dut a competir este 2015 a llocs tan exòtics ara Hong Kong a la Vibram 100 km Hong Kong o més recentment a la Ethiotrail a Etiòpia on va ser la primera classificada no etíop.

A més, des d’Alcoi Jessica Mataix (Aper Alcoi) afrontarà el somni de les 100 milles, un somni per al que ha estat preparant-se als últims mesos. Un somni que també compartirà amb una veterana com és Yolanda Valiente (Lurbel), la corredora malaguenya afincada a Sax que als seus 50 anys debuta també al UTMB i du des de passat 1 d’agost a Chamonix esperant a que arribe el tret d’eixida. «Ja estic acollonada» reconeix entre somriures. «Por no, però respecte si, perquè és la primera volta que passe dels 100 km. A vore com respón el cos».  I a vore com va la nit que és la part que pitjor du Valiente. A la llista d’inscrites al UTMB també apareix la corredora Carmen María Pérez Serrano (Serrano Club Atletismo), top 10 a la passada edició de la CSP.

Ja no hi ha tornada enrere més que confiar en els entrenaments fets, en la fermesa física i especialment en la fermesa mental. Divendres 28 d’agost a les 18:00 h es dona l’eixida. Per davant 170 km 11.000+. Sort per a tots ells.

TDS, CCC…

I sort també per als corrdors que van a afrontar alguna de les proves que conformen l’univers UTMB. A la TDS -119 km 7250+- estarem molt pendents de les evolucions del corredor de Petrer Sebas Sánchez, un dels principals favorits a la victòria segons reconeix la pròpia plana web de l’organització i segons ens conta el mateix Sebas: «No signe acabar entre els 5 primers».

A més a la CCC -100km 6000+- ampla representació amb presència de corredors que també poden aspirar a acabar entre els primers com ara Sonia Escuriola (CM GR-33), la corredora de Cabanes es recent guanyadora de la Spain Ultra Cup i de la CSP de Penyagolosa Trails. També la seua parella David Mundina estarà a esta prova, amb altres corredors com José Luna o Migue Varea de Burjassot dispossats a «disfrutar de l’experiència». també volen disfrutar de l’experiència el corredor i també entrenador Pep Signes i José Manuel Signes del club UMMA, Luis Ibañez Miralles (La Faixa) i també la corredora de Castelló Laia Cañes (Atmósfera Sport Running).

Les dades de la UTMB

  • UTMB (Ultra Trail del Mont Blanc). 170km y 10000+. 2300 corredores. Eixida: divendres 28 d’agost 18:00 desde Chamonix. 46 h màxim.
  • TDS (Sur les Traces des Ducs de Savoie): 119km, 7.250+. 1.600 corredores. Eixida: Dimecres 26 d’agost 06:00 h a Courmayeur.
  • CCC (Courmayeur-Champex-Chamonix). 100km, 6.000+. 1900 corredores. Eixida: divendres 28 agost 09:00 Courmayeur,  26:30h
  • PLT (La Petite Trotte á Léon): 3 países, 300km, 26.000+, con 100 equipos (250 corredores máximo). Eixida: Dilluns 24 d’agost 17:30 a Chamonix, 142 horas máximo.
  • OCC (Orsières-Champex-Chamonix): 53km, 3300+. 1200 corredores. Eixida: dijous 27 agost 8:15, 14 horas máximo.

Més dades:

Fotos: / @JuanmaJmJ / http://miguelangelcayuela.blogspot.com.es/ Yolanda Valiente

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dorsals dels valencians UTMB / CCC | SLA - […] amb la disputa del UTMB -170 km 10.000+- i la CCC -100km 6.000+. Vos deixem a a continuació la…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »