Corrent com les cabres

Dissabte se celebra el II Trail Nocturn Camins de Cabres a Genovés

camins de cabres 1

 

Una marató de muntanya en ple estiu és d’una gran exigència. Fer-la de nit li afegeix complexitat a l’assumpte. A Genovés (La Costera) celebren dissabte 29 d’agost la segona edició del «Trail Nocturn Camins de Cabres«. Un nom adient per a una prova dura i tècnica que es presenta en doble format: marató i mitja marató de 23 km.

Rècord de participació

La xifra de participants fregarà els 400, pràcticament dividits a parts iguals entre la marató i la mitja marató. L’eixida tindrà lloc a les 21:00 al Col·legi Públic Mare de Déu dels Desemparats. Les inscripcions han crescut en vora un centenar respecte a l’any passat i s’ajusten a les previsions de l’organització. Segons explica Leo Roca, director tècnic de la prova, «no volíem  superar els 400 perquè controlar tanta gent de nit no és fàcil«.

El repte d’organitzar una prova nocturna

camins de cabres 2

L’ús de frontals és imprescindible

Fer una prova que transcorre en la seua pràctica totalitat de nit implica un grau de dificultat molt major, tant per a participants com per als organitzadors. Segons Leo Roca, «la xifra de voluntaris que menejarem, prop d’un centenar, duplica als que caldrien en una cursa diürna. Si en un encreuament de dia cal una persona de nit en calen dos».

El recorregut està marcat amb cinta reflectant i els corredors han de dur obligatòriament frontals de «com a mínim 100/120 lumens», segons el director tècnic. A banda, els cims dels pics que es pugen estan il·luminats amb llums connectats amb bateries. «Així és més segur i, a més, és espectacular», comenta Leo.

Dificultat tècnica, calor i màxima concentració

Tot i la il·luminació artificial, córrer de nit exigeix un grau de concentració molt major que fer-ho de dia, especialment en un recorregut tan tècnic com el de Camins de Cabres. De dia molts dels obstacles els veus sense massa esforç però de nit cal parar atenció constantment, no sols al que et pugues trobar en el camí sinó al camí mateix per no perdre’t.

Segons calculen els organitzadors, un mateix atleta tarda com a mínim mitja hora més en cobrir el recorregut de nit del que tardaria fent-ho de dia. Encara que sense patir el sol, parlem d’una de les zones més caloroses del territori valencià. «L’any passat —recorda Leo— sols acabaren 90 corredors. Enguany el trail él fem més avançat el mes d’agost i esperem que la temperatura siga més suportable».  En 2014 el guanyador va ser Josep Cebrià amb un temps de 5 h 22′. Enguany esperen batre eixa marca.

Els punts «calents»

El primer tram complicat que es trobaran els atletes és la colina de l’hamburguesa, amb una baixada de gran dificultat tècnica. Cap al quilòmetre 36 els corredors hauran d’enfrontar a l’Aventador, «mortal», segons el defineix Leo, tant per la seua duresa cara amunt com per la dificultat cara avall.

desnivell

Perfil de la marató

Altre dels punts destacats és el pont tibetà que travessa el riu Albaida al quilòmetre 14. Un pas que dóna espectacularitat a la prova. Alguns corredors acaben accidentalment a l’aigua i d’altres directament es tiren per sufocar la calor.

Una cursa internacional

Una de les principals novetats d’enguany és que la cursa és puntuable tant per a ITRA com per a l’Ultra Trail  Mont Blanc (UTMB). Tots els qui creuen la meta rebran un punt. Açò li ha donat a la prova un caràcter més internacional;  hi participaran atletes del Canadà, els Estats Units o el Regne Unit, entre d’altres països.  El fet de celebrar-la en agost facilita la presència de corredors estrangers i d’altres parts d’Espanya.

Leo Roca explica que amb una prova d’aquestes característiques han volgut oferir «una cursa diferent» al que els aficionats es troben habitualment. Esperen que aquest any siga el de la consolidació per poder continuar creixent en pròximes edicions.


Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Camins de Cabres obri inscripcions | Sense Límits Aventura - […] Corrent com les cabres […]
  2. Camins de Cabres puja el nivell | Sense Límits Aventura - […] Corrent com les cabres […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »