Nepal ens necessita

CIM València presentà dijous 3 a València el Projecte HAKU d’ajuda al Nepal

haku

Les conseqüències dels terratrèmols al Nepal

La passada primavera dos grans terratrèmols sacsejaren el Nepal. Les conseqüències van ser devastadores: vora 9.000 persones van perdre la vida i centenars de milers continuen sense llar. L’ajuda internacional és imprescindible i el Club Integral de Muntanya (CIM) València posa en marxa la campanya CIMxNepal per articular diversos programes d’assistència al poble nepalès. El Projecte Haku és un d’ells.

Ajudar-los a posar-se de peu altra vegada

donanepal

Les gents del Nepal ho han perdut tot

Haku és un poblet a 2.000 metres d’altitud on 60 persones moriren com a conseqüència del terratrèmol. Més de 700 persones ho van perdre tot, no sols les llars o les poques pertinences que tenien; també l’única font d’ingressos amb què podien comptar: l’agricultura.

Les solsides i els despreniments de roca soterraren per complet els camps on treballaven. A més, el risc de noves llaus ha obligat a traslladar a la població a centres de refugiats. La vida que coneixien ha desaparegut.

Amb este projecte, els cooperants busquen donar tota l’assistència possible als damnificats: primer ho feren traient els cossos d’entre els enderrocs. Desprès, distribuint roba i materials de primera necessitat. En la fase actual busquen ajudar-los a trobar noves maneres de guanyar-se la vida.  En aquest sentit, s’ofereixen cursos de formació professional en matèries com la costura, la talla de fusta i bambú o treballs de teixits.

Col·laboració necessària

El CIM participa activament en la fase 4 del projecte, la de generació d’ingressos, que té un cost estimat d’uns 12.000 euros.  La despesa total de les 5 etapes que conformen el projecte és de vora 86.000 euros.

El CIM farà una aportació en nom de tots els seus associats i també conviden tots aquells que vulguen sumar-se a fer-ho. És molt fàcil, és pot fer una aportació a CIMxNepal en el número de compte ES80  2038 6540 51 3000004829.

La presentació del projecte

Edyta01

Edyta treballa de valent per ajudar els damnificats pels terratrèmols

El projecte Haku es va presentar a València dijous dia 3 de setembre al Centre Esportiu de la Petxina, amb una ponència d’Edyta Stepczak. Resident al Nepal des de 2001, Edyta és periodista, viatgera i cooperant. Ha dirigit reportatges i escrit nombrosos articles periodístics sobre la situació al Nepal i actualment treballa en un llibre sobre la situació que es viu al país.

A banda de Haku, Edyta també ha posat en marxa el projecte Travel With Social Cause, amb l’objectiu d’encoratjar els potencials visitants per continuar viatjant al Nepal. Perdre el turisme i els ingressos que genera seria encara més devastador per als nepalesos.

 


Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. “Nepal ens necessita” | SLA - […] Nepal ens necessita […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »