Els Dements tornen a la càrrega

Eslida prepara per al 21 de novembre la segona edició de la Marató dels Dements

dements 1

La 2ª edició de la Marató dels Dements ‘Eslida al Cel de l’Espadà’, que tindrà lloc el proper 21 de novembre, està ja en marxa. El passat 18 de Juliol i després de pocs dies, es van acabar les inscripcions, tant les 425 places de la Marató com les 125 de la Mitja Marató.

dements 2ELS RECORREGUTS

La gent del món muntanyer i corredor tenen ganes de Marató de Dements, prova no federada que transcorre per la xarxa de corriols i camins del Parc Natural de la Serra d’Espadà. Recordem que estem parlant de 43,3km i 3800m de D+ (7600m de desnivell acumulat), i amb un IBP de 842.

Per la seva banda, la Mitja Marató, de 21km i 1900m de desnivell positiu és una prova enfocada a tots aquells que no s’atreveixen a fer el Marató però volen disputar una prova dura, bonica i amb un molt bon trepitjar, propi dels corriols típics de la Serra d’Espadà.

NOVA EDICIÓ 2015 EXIGENT 

L’organització s’ha volcat per a oferir una gran prova, llimant el recorregut en petits llocs per a fer-lo més atractiu encara i tancant acords per a que es convertisca en allò que està cridat a ser, una prova referent de les maratons de muntanya a nivell nacional.

Prova d’això és la gran repercusió que està tenint i l’interés de participar de grans corredors i corredores d’àmbit nacional. Aquest any el nivell participatiu serà alt, contant també, per una altra banda, amb uns horaris de tall mínimament exigents per a que tot aquell que vulgue participar pugue fer-ho amb la preparació necessària.

Per a acabar, la prova té amés, com a finalitat, la promoció del turisme de la zona i obrir-la a tots aquells que desitjen participar d’un món rural responsable, sempre pensant en principis que fonamenten la eco-responsabilitat. Està coorganitzada pel C.M.P. Mur i Castell – TUGA de la Vall D’Uixò i l’A.E. Fonts d’Eslida en colaboració amb l’Excm. Ajuntament d’Eslida, la Excma. Diputació de Castelló i el Parc Natural de la Serra d’Espadà.

UN 2014 PASSAT PER AIGUA

Ni l’alerta taronja i les fortes pluges de la nit anterior i en el moment de l’eixida va poder l’any passat amb la primera edició de la Marató dels Dements. Al contrari, tot i el canvi obligat de recorregut retallant la zona més tècnica des d’Aín fins el Pic d’Espada per la carena i el Pic Cullera per a un total de 36km 2900+, es va convertir en una prova èpica que va fer gaudir (i patir) als més de 250 dements que van aventurar-se a eixir sota la pluja.

El dia va oferir unes condicions òptimes de pluja lleu i de boira que li donaven a la cursa i al recorregut un caire d’autèntica skyrace més pròpia de zones d’alta muntanya pirinenca.

El vilafranquí David Prades, Maestrazgo-Trangoworld no va donar opció i no va perdre la 1ª posició que va agafar ja des dels primers metres de cursa, acabant amb 4h07, encara que en alguns punts de cursa el 2n classificat Pau Moreno, Mur I Castell-Tuga, va retallar-li distàncies. Al remat, Pau acabaria a 3′ de David i el tercer classificat seria Daniel Martínez, C.A. Grumocs, a 19′ del vilafranquí.

En dones, la corredora de Mur I Castell-Tuga Sílvia Miralles va guanyar la cursa amb 6′ d’advantatje sobre Ana Abad, Club Los Machacapiedras, i 20′  sobre la tercera classificada Lola Peñarrocha del C.M. GR33.

I en la ½ Marató, les victòries van ser per a Àlex Juan, Mur I Castell-Tuga, i Lluna Beltrán del S.M. Club Atletisme Puçol.

HISTORIES DE SUPERACIÓ

Més enllà dels pòdiums, la passada edició de la Marató dels Dements va contar també amb destacades històries personals de superació com la que ens va oferir Laura Popescu.

La corredora de Rumania afincada a València fa molt anys va acabar la prova tot i fracturar-se el peroné uns kilomètres abans d’arribar a meta.«Vaig sentir un crack i pensava que alguna cosa s’havia trencat, però no m’havia retirat en 50 proves que havia fet i esta no anava a ser la primera» ens va contar en aquell moment.

Enguany Laura Popescu, una vegada ja recuperada, tornarà a estar en la línia d’eixida de la Marató dels Dements.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dements 2.0, encara més espectacular | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/09/02/dements/ […]
  2. Eslida preparada para la II Marató dels Dements | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/09/02/dements/ […]
  3. Prades reincide en la Dements | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/09/02/dements/ […]
  4. Prades reincide en la Marató dels Dements | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/09/02/dements/ […]
  5. “Ha sigut el millor debut que podia esperar” | SLA - […] arriben altres reptes. “Em queda el Trail de Montanejos, el campionat de clubs al k25 i la Marató dels…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »