Transpirenaica benèfica contra el càncer

El valencià Salvador Sanchis recorrerà vora 1.000 km i 114 pics per recaptar fons contra el càncer infantil

En aquest repte s’ajunten les inquietuds d’un muntanyenc que no para quiet i l’actuació solidària de l’associació Iraila contra el càncer infantil. Du el  nom de la xiqueta valenciana que es va fer famosa per la seua participació en el programa de televisió La Voz Kids, i que va faltar l’any passat amb només 11 anys a conseqüència d’un càncer. Ella es referia a la malatia com «El Bicho», i per això aquest repte solidari pren el nom de «Transpirenaica contra el Bicho».

Salvador Sanchis és un habitual de l’aventura. Té en marxa el projecte «7 Cimas» amb el qual pretén coronar les muntanyes més altes de cada continent i els dos pols. Ja va fer una transpirenaica semblant a la d’enguany a favor d’Alba Ojeda.

Una llarguíssima travessia a peu

Com la majoria d’aquestes iniciatives solidàries, la intenció és cridar l’atenció perquè la major quantitat de gent possible col·labore fent la seua aportació necessària. Per això el plantejament de Salvador Sanchis és ambiciós i compleix amb escreix l’objectiu d’atraure interés.

Salvador Sanchis és un apassionat de la muntanya

Salvador Sanchis és un apassionat de la muntanya

La travessia està previst que es desenvolupe entre el 5 de setembre i el 4 d’octubre, unint l’Atlàntic i la Mediterrània després d’haver travessat els Pirineus. L’eixida serà des del far d’Híger, a Irun, i l’etapa final conclourà a Portbou, Girona.

En total, 968 km i 114 pics, una vintena dels quals per damunt dels 3.000 metres. El desnivell positiu acumulat fa fredat: 58.525 metres.

La iniciativa solidària

Sanchis i l’associació IRAILA començaren a col·laborar fa vora un any i tenen amb la Transpirenaica la seua iniciativa més important. La intenció és lliurar tots els fons recaptats a l‘Hospital la Fe perquè siga emprat en la investigació contra el càncer.

La col·laboració s’estructura de la següent manera: qualsevol ciutadà ho pot fer enviant un SMS amb la paraula PASO al 46014 i l’ajuda és d’1,20 euros. L’altra opció és enviar PASO al 38014 i en aquest cas l’import són 5,20 euros.

Els «passos» simulen el recorregut necessari per completar la travessia i formen part de la campanya «Da un paso contra el càncer infantil», que ha comptat amb la col·laboració de David Bisbal, Rosario Flores, Pepe Viyuela, Juanjo Artero o Pilar Bardem, entre d’altres. L’objectiu total de recaptació és d’1.161.000 euros abans que acabe 2015.

 

Es posaran a la venda també samarretes, passamuntanyes i banderins amb el logotip de l’expedició per a recaptar fons igualment.

Seguiment del repte

Tots aquells que col·laboren podran conéixer en quin moment s’ha donat el seu «pas solidari», via satèl·lit mitjantçant Racetracker i Spot que cobriran tot el recorregut perquè puguen seguir-lo online. Es farà un seguiment 24 hores de cadascuna de les etapes al web del muntanyenc  i també al Facebook tant de Salvador com de l’Associació Iraila.

S’oferirà una emissió HD en streaming i un seguiment de geolocalització permanent per poder seguir de prop els espectacular paisatges per on transcorre la travessia. En total, seran 968.000 passos per  acabar amb «El Bicho».


Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »