«Cuidem els triatletes tot el que podem»

Parlem amb Mario García, director tècnic de València Triatlón

Bones sensacions en l’organització en vespres de la prova

Després de molts mesos de feina, aplega l’hora de la veritat amb un intens cap de setmana de competició al València Triatlón. Mario García es mostra satisfet per l’esforç fet i espera ja amb ganes que els atletes comencen a moure’s per les aigües i carrers de València.

19344300383_73f5c9cd56_b

Un triatló segur i atractiu

El Triatló de València reunirà enguany més de 3.300 esportistes, el triatló més nombrós d’Espanya. En un moment en què en la majoria de proves la xifra d’inscrits es ressent, a València no para de créixer. De fet, enguany se supera el nombre de triatletes de l’edició passada. «Pense que som un triatló molt popular. Molta gent s’inicia amb nosaltres per la seguretat de la natació i els circuits«, explica Mario García, que afegeix que «ens sentim afortunats per incrementar les inscripcions en un moment en què no és fàcil fer-ho».

19778568989_6902e38dd7_b

Amb tanta varietat de proves la manera com es tracta l’esportista és fonamental. «Intentem mimar el triatleta tot el que podem. Fem un gran esforç —reconeix Mario— perquè tot el món se senta molt a gust«. A banda, l’entorn on se celebra  és molt atractiu i això també ajuda, segons el director tècnic.

El moment de la veritat

El fet de ser un triatló ja consolidat amb la sisena edició facilita la tasca dels organitzadors, atès que molts dels procediments ja estan automatitzats. Ara bé, parlem d’una prova amb milers d’esportistes i això fa que s’haja de ser molt minuciós. Amb tot, el moment del tret d’eixida és una espècie d’alliberament. «El més complicat és tindre-ho tot a punt dissabte a les 8 del matí. Tot ha d’estar al seu lloc, però una vegada arranca, la cosa flueix. El major estrès és abans que comence», segons relata Mario García.

Tota la feina que requereix l’organització del triatló no seria possible sense la tasca dels voluntaris«Enguany en tenim a prop de 300, i és una xifra a tenir en compte ara que és complicat aconseguir-ne. És tracta d’optimitzar-los». 

Una prova variada

19939104436_4c6cdecd6e_b

Els millors paratriatletes valencians competiran pel títol autonòmic

La competició del València Triatló es divideix en cinc modalitats diferents. El Triatló de la Dona (0,35-10-2,5 km) se celebra dissabte i s’han esgotat tots els dorsals. València, de fet, s’ha convertit en un referent en el triatló femení amb més d’un 25% de dones en el total del participants. També dissabte tindrà lloc el Supersprint (0,35-10-2,5 km),  Sprint (0,75-20-5km) i Paratriatló (0,75-20-5km). Esta última prova serà el campionat autonòmic, per primera vegada coincidint amb el València Triatlón.

Per últim, diumenge es disputa la prova principal: el Triatló Olímpic (1,5-40-10 km). La competició comença a les 7:30.

SLA al València Triatlón

Les proves esportives hui en dia no serien el mateix sense les fires i exposicions paral·leles que s’organitzen. Al València Triatlón s’obrira l’Expo divendres a les 16.00 a la Marina Reial Joan Carles I, amb la presència d’un estand de Sense Límits Aventura.

IMG-20150801-WA0080

Mario García sap de què parla, va estar recentment al Norseman

A ulls de Mario García, l’Expo fa que «siga més entretingut. Hi ha marques, empreses o un taller de bici per si cal una última posada a punt». Tot açò ajuda a passar les hores prèvies a la competició.

Amb vista al cap de setmana, el desig del director tècnic (que a banda d’organitzador és un expert triatleta) és «que la gent es divertisca i tot siga una festa. Està bé competir però cal gaudir també de l’esport i la companyia«.  Més de 3.300 persones tindran l’ocasió de fer-ho dissabte i diumenge.


Més dades:

Fotos: www.valenciatriatlon.es

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Primers guanyadors del València Triatló | SLA - […] jornada de la sisena edició València Triatló amb més de 1700 esportistes competint las diversos circuits preparats a la…
  2. Una victòria ajustada i emotiva | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/09/03/tri/ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »