Una victòria ajustada i emotiva

Alberto Romero (CDM Moncada) guanya el València Triatlón després de les retirades dels seus companys d’equip Aguayo i Robles 

alberto romero

Nomes 5 segons han separat en meta Alberto Romero (CDM Moncada) de Fernando Martínez (Laboratorio Sys). La carrera a peu va estat determinant perquè Romero se’n duga la victòria del VI València Triatlón per un estret marge 02:08:32 pels 02:08:37 de Fernando Martínez. Després d’anar junt quasi els 10 km de carrera a peu, a la fí s’imposa la joventut d’Alberto, les seues cames -i el seu cor- per a traure un últim gram de força i poder fer que la victòria quedara dins del CDM Moncada.

Aguayo i Robles out

Als dos se’ls ha obert la porta de la victòria després de les retirades d’Emilio Aguayo (CDM Moncada) i Diego Robles (CDM Moncada) en patir una punxada. La mala sort es va aliar esta vegada amb Aguayo (CDM Moncada), el gran favorit a guanyar i repetir la victòria de l’any passat. El triatleta de Montcada no arribaba en la millar forma física després d’unes setmanes en què havia estat pendent de l’estat de salut de la seua parella, la també triatleta Miriam Roselló, que va patir un infart en acabar el Triatló de Borriana. Evidentment, els entrenaments no havien pogut ser tan meticulosos com habitualment, i a més, cal afegir que a les hores prèvies al Valencia Triatlón Miriam Roselló havia tornat a l’hospital.

En tot cas, Aguayo ha eixit amb la força que li caracteritza i tractant de manar des del primer moment. Així ho va fet en el segment de natació on ha marcat el millor registre per davant de Juan Antonio Rodríguez Mangas (Infoque Race Team) i Rafael Benimeli (CT Oliva). Anava tot en ordre fins que una inoportuna punxada al segment de la bicicleta ha fet que Aguayo i Robles posaren peu a terra impossible ja lluitar ni tan sols per fer pòdium.

Tot a l’última volta

Sense Aguayo i Robles, arribava l’oportunitat per a Fernando Martínez, pòdium l’any passat al Valencia Triatló, i ben posicionat a l’inici de la carrera a peu. En eixe moment ha emergit la figura d’Alberto Romero que ha aguantat el ritme de Martínez. Junts sempre Fernando i Alberto, marcant el mateix temps de pas a cada volta, fins que en l’última Alberto Romero ha fet un últim estiró que li ha donat la victòria per només 5 segons, i li ha donat també l’oportunitat que el CDM Moncada tornarà a pujar al més alt del València Triatlón en categoria masculina, i especialment, fer que Miriam Roselló tinguera el recordatori i la dedicatòria que la mala fortuna havien impedit que li fera Emilio Aguayo.

La satisfacció de Miriam Muñoz

582d85b6424544108975685dcee30da1En categoria femenina no hi hagué sorpresa i la victòria va ser per a Miriam Muñoz (Laboratorio Sys), que va reeditar el títol aconseguit al 2014. La triatleta de Burjassot va certificar la seua victòria en un segment de bicicleta en què pogué remuntar els vora 3 minuts de diferència en que va eixir de l’aigua Susana Sevilla (CN Eivissa Triatló) i Patricia Silvestre (TRiVallbona).

A l’inici de la carrera a peu ja havia remuntat eixe temps i anava en en temps amb la seua companya de club Sandra Muñoz. Només començar la carrera a peu Miriam ha anat fent distància fins arribar a meta amb un temps de 02:22:47 pels 02:24:28 de Sandra Muñoz (Laboratorio Sys) i 02:29:05 d’Ana Caleya (CDE 3Sports Griñon). 

En arribar a meta Miriam Muñoz parlava per a Sense Límits Aventura“Molt contenta per reeditar la victòria. L’any passat va ser una sorpresa després d’haver estat molt de temps lesionada i enguany savia que hi havia una participació molt alta i de molt de nivell”.

La triatleta de Burjassot afincada en Alfàs del Pi reconeixia la dificultat que havia tingut en la prova. “En l’aigua he eixit tercera, sabent que davant hi havia gent molt bona que no podia aguantar el seu ritme. He esperat a poder remuntar en el segment de bici, sabent que tenia dos companyes molt a prop Sandra i Fátima. Hem arribat juntes a boxes, i a partir d’ahor era qui més poguera. He notat la càrrega de competir però la motivació i les ganes de còrrer són un alicient sempre”.

L’arribada a meta també ha estat emotiva per a Miriam Muñoz per un doble motiu: “La victòria li la dedique a la meua família que ha pogut vindre a vore’m, i he entrat a meta amb el meu nebot que hem feia molta ilusió, i també, en especial, per a Miri -Miriam Roselló”.

La disputa del Triatló Olímpic posa punt i final a la sisena edició del València Triatlón que ahir va viure la seua primera jornada amb les victòries de Sharon García i Guillermo Ferrer en el Triatló Sprint i que en tot el cap de setmana ha movilitzat 3300 esportistes, sent un de les cites més nombroses del calendari nacional.

Més dades:

Foto Alberto Romero: @corriendo_voy

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. De Miriam a Miriam | SLA - […] De triatleta a triatleta, d’amiga a amiga, de passió a passió. De Miriam Muñoz a Miriam Roselló. Victòria amb dedicatòria…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »