De la Valldigna al Gran Vignemale

El muntanyenc de Tavernes Salvador Salom corona el gegant pirenaic de 3.298 metres

DSC_2063

Moments de descans desprès de fer cim

 

El Vignemale, també conegut com Pique Longe o Comachibosa (com se li diu  a Aragó), és un dels pics més alts del Pirineu i que fa frontera entre Espanya i França. És, de fet, la muntanya més alta del pirineu francés. El pic s’assenta sobre el glaciar Ossue, un dels més imponents de la cordillera. La muntanya és d’un gran atractiu i Salvador Salom va completar el repte d’ascendir-la en solitari.

Una ruta complicada

Hi ha diverses rutes per atacar el cim però la més complicada i emblemàtica de totes és el «corredor de la Moskowa«, que pren el nom Napoleó Joseph Nay, Príncep de la Moskowa i un dels primers en completar este cim a mitjans del segle XIX. Va perdre la batalla per ser el primer amb l’anglesa Lady Anne Lister, que en 1.838 i a l’edat de 47 anys es va avançar en 4 dies al Príncep de la Moskowa. Lady Lister va publicar un diari sobre les seves epopeies pirenaiques que pot ressultar molt interessant per als muntanyencs de hui en dia.

El corredor de la Moskowa supera el glaciar per la ruta que discorre entre el Cerbillona i el Pic Central. És una via de bastant dificultat tècnica  que Salom va completar en solitari.

L’aventura va eixir a la perfecció, sense cap incidència i Salvador i els seus companys del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna celebren el repte aconseguit,


Si també vols fer-nos arribar les activitats, reptes del teu club, associació o colla d’amics pots enviar-nos un correu a senselimits@senselimitsaventura.com

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »