Dones ‘Bicibles’

Bocairent acull dissabte una marxa ciclista femenina

103 km 1500+ i un grapat de ports esperen a les participants

bicibleAl ciclisme, com a tants altres àmbits de la vida quotidiana, les dones encara han de bregar per aconseguir ser reconegudes. És per això que de vegades són necessaris xicotets gestos reivindicatius, per fer notar coses que haurien de resultar visibles per si soles. Amb aquest esperit se celebra dissabte 12 de setembre a Bocairent la I Quedada Dones Bicibles. Una bona ruta que té com a epicentre el cor de la Serra de Mariola.

Un reconeixement merescut

La Quedada Dones Bicibles és una marxa no competitiva. L’organitza Mª José Silvestre, membre del Club Ciclista Bocairent. L’objectiu és fer notar la cada vegada major afició i presència de les dones en el ciclisme.

No sols en l’esport professional moltes vegades el paper de la dona passa desapercebut, també en l’àmbit popular se les deixa de banda massa sovint. Iniciatives com aquesta pretenen donar-li la volta a la situació.

És la primera edició però la marxa naix amb intenció de consolidar-se en el temps. Des de l’organització apunten que els inicis «són durs», però que amb la col·laboració de les participants esperen fer aquesta trobada «més gran».

La ruta

La marxa té una llargària de 103 km amb eixida i aplegada a Bocairent. Es travessen comarques com La Vall d’Albaida, l’Alt Vinalopó o l’Alcoià. Ací podeu consultar el perfil i mapa del recorregut.

bicimjose

MJ Silvestre, l’organitzadora, en la passada edició de les 24h a Xest.

Després d’eixir de Bocairent, les ciclistes baixaran fins Ontinyent i trencaran cap a Fontanars pel Pou Clar.  La primera dificultat muntanyosa és l’Alt del Moro (975 m); un port de carretera estreta i amb alguna revolta amb certa dificultat cap amunt.

Una vegada hagen deixat enrere Beneixama, el grup es dirigirà a Biar, amb l’ascens al segon port de la jornada (800 m), més senzill que l’anterior. D’allà es desplaçaran a Onil per pujar el Port de Canalís (1005 m), el més llarg i dur de la ruta.

El tram final, tortuós i amb terreny dur igualment, transcorre per la carretera que uneix Alcoi i Bocairent travessant la Serra de Mariola. En total, són 1.470 metres de desnivell positiu acumulat.

S’espera que hi participen una vintena de dones. L’eixida serà a les 8:00 al Carrer Diputació.

 


 

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cap de setmana multidisciplinar | SLA - […] aquells que volen donar els primers pasos entre mapes i bruixoles, i altre més reivindicatiu: la I quedada de…
  2. EXCEL·LENT INICIATIVA, DONES “BICIBLES” – Compromís per Bocairent - […] Més informació […]
  3. | Sense Límits Aventura - […] Dones ‘Bicibles’ […]
  4. Dones Bicibles reclama atenció a la RFEC | Sense Límits Aventura - […] Dones ‘Bicibles’ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »