«El Tor des Geants marcarà la meua vida»

Miguel Mataix vol completar el TdG després d’haver fet ja UTMB, Transalpine i Transpirinaica

mataix

Hi ha que amar molt la muntanya i el Trail per a afrontar una prova com el Tor des Geants. 330km 24000+ Non Stop pels Alps, en una prova de semiautosuficiència on el patiment està garantit. Hi ha que estar també preparat física i mentalment.

Ho està Miguel Mataix (Trivici Team), un dels representants de la Comunitat Valenciana junt a Daniel Martínez Rufete (Grumocs) i Tono Musté Guerrero (Capcaxo) que diumenge 13 de setembre a Courmayeur prenen l’eixida a les 10:00 h per afrontar este monstre. El germà major d’altres monstres com el Ultra Trail del Mont Blanc o la Transalpine Run proves on ja ha estat este corredor de Beneixama amb qui Sense Límits Aventura parla hores abans del VI Tor des Geats

mataix transalpione– Què et mou a fer el Tor de Geants?

 • Després de completar al 2012 la Transalpine Run, al 2013 Ultra Trail del Mont Blanc i al 2014 creuar els Pirineus en 14 dies, enguany tocava completar un altre repte de llarga distància. La llarga distància em va molt bé i el Tor de Geants era una cursa que tenia en ment des de feia un temps.

– I per qué el Tor de Geants, una cursa tan dura, de 330 km i 24000 m+ de desnivell?

 • Sobretot per superar-me, per fer algo diferent cada any fora de la península, per fer alguna cosa així més èpica… Hehe!

– Com feres per aconseguir l’inscripció perquè és una prova molt selecta…

 • Si, funciona segons la quota d’inscrits de cada pais. Mínim van dos per nacionalitat. Deuen hi haure de tots els paísos, així que segons el nombre de persones inscrites de cada pais, participen en la prova de forma proporcional. A mi en un primer moment no em va tocar per sorteig. Després, va fallar un espanyol i a finals de juliol vaig rebre un email de l’organització oferint-me participar. En total som 46 espanyols.

mataix 3– Viatjes a soles?

 • Tinc la gran sort de que la persona que m’entrena, Jose Miguel Lozano, de  EPersonal (www.grupoepersonal.com) m’acompanya de nou en esta aventura.  Entre ell i la seua parella aniran informant de com va la cursa.

– Quina va a ser la teua estrategia de cursa?

 • El día 13 setembre a les 10 h,  movem més de 760 corredors de 52 nacionalitats diferents des de Courmayeur als peus del Mont Blanc. Máxim hi ha 150 h per fer-li la volta circular, passant pels 4 cims Mont Blanc, Gran Paradise, Monte Rosa i el Cervino, totes elles per damunt dels 4000 m. L’estratègia és eixir tranquil, però amb mentalitat competitiva. Van a ser moltes hores, així que dins de les meues possibilitats, amb cabet, intentaré fer el millor temps possible. El plan B, si em lesionara, seria intentar acabar-la com fóra. Ja el día 20 de setembre fan l’entrega de trofeus… estar allí seria bona senyal.

– Com l’has preparada? Has tingut temps? Com han anat els entrenaments? Has variat de ritme d’entrenaments per preparar-la?

 • Amb la il.lusió d’entrar en aquesta cursa, vaig preparar el calendari de curses de l’any (Ultra Trail Tabernas, La Perimetral, l’Ultra Trail d’Emmona, el Desafio Somiedo i alguns maratons de muntanys), així que cada mes o mes i mig feia una cursa llarga. No he variat molt, la veritat. Tal volta sí he fet més km de bici i algo més de força/gimnàs.

– Marcarà un antes i un després en la teua carrera?

 • Espere que sí.

– A qui portes en la motxila?

 • Especialment a la meua dona Patricia i a la meua xiqueta Elsa. A Trivici i a EPersonal per tot el que fan per mi, als amics que sempre estàn recolçant i al poble de Beneixama.

Molta sort. I moltes forces.


Més dades:

Compartir aquesta notícia a

3 Comentaris

 1. Hola, volia comentar-vos que llegint este article (El Tor des Geants marcarà la meua vida) dona la impresió quan dieu » un dels dos representants de la Comunitat Valenciana» que només participen ells dos (Daniel Martínez Rufete (Grumocs) i Miguel Mataix) de tota la Comunitat Valenciana.
  Si no estic equivocat, hi ha un corredor d’Ontinyent , Tono Musté Guerreo que també participa.
  Moltes gràcies.

  Escriu una resposta

Trackbacks/Pingbacks

 1. Suspés el Tor des Geants | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/09/11/el-tor-des-geants-marcara-la-meua-vida/ […]
 2. En estat de gràcia | SLA - […] temps de 10h 55′ 36″ per al corredor de l’Ènova i completant la tercera plaça Miguel Mataix (Trivici Team)…
 3. Valencians al Top 10 d’Andorra Ultra Trail | SLA - […] del top 10 ha finalitzat Miguel Mataix (Trivici Team) que ha completat els 170 km acabant en la huitena…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »