Tibi debuta amb el Trail

El 27 de setembre s’estrena el «Trail Volta al Pantà de Tibi».

Una nova prova que es disputa sobre dos distàncies 17 km i 26 km 

IMG-20150306-WA0000

 

Els aficionats al trail tenen una nova oportunitat per recórrer les nostres muntanyes. Tibi, a l’Alcoià, s’estrena al calendari amb el » I Trail Volta al Pantà«, una prova que, com indica el seu nom, te  l‘embassament de Tibi i la zona muntanyosa que l’envolta com a centre d’operacions. Una cursa nova que debuta amb tota la il·lusió del món.

Doble cursa

El I Trail Volta al Pantà se celebra en doble distància. Una de més curta, de 17 quilòmetres, que és competitiva però s’espera que hi participe gent caminant també, i la prova reina de 26 quilòmetres. El temps màxim per completar el recorregut són 5h 30′. De moment hi ha inscrits uns 270 esportistes i les previsions són que se superen els 300. Les inscripcions estan obertes fins dijous per si encara queden atletes amb ganes de participar en l’estrena d’esta competició.

El perfil de la prova

Ja només començar els participants hauran d’afrontar una pujada d’1’5km per pista i asfalt. La ruta baixa posteriorment per dins d’un barranc per tornar a entrar al poble. Una vegada creuada de nou la localitat, els corredors pugen al castell i d’allà ja es dirigeixen cap a la Moleta, el punt més alt del recorregut.

20150307_175436

L’embassament de Tibi

Després del descens d’aquest pic les dos carreres se separen; la curta enfila ja cap al poble, mentre que la llarga  puja al Mos del Bou. Es tracta d’un ascens no massa llarg però si amb molta pendent que ofereix unes vistes espectaculars de l’embassament. El següent punt calent és la pujada a la paret del pantà per encarar ja el tram final de la prova.

Un recorregut amb història

IMG-20150302-WA0011

Pujada a la presa

La pujada als escalons de la presa és el punt més interessant de la prova. Al perfil de la cursa apareix quasi com una paret, la qual cosa dóna bona mostra del seu desnivell.

És una pujada amb història, atès que aquests escalons foren tallats en la pedra de la presa fa més de 400 anys.  L’embassament de Tibi va ser construït a finals del segle XVI i és una de les estructures hídriques més antigues d’Europa.

També la pujada al Castell és un viatge pels segles. És un dels més grans de la província d’Alacant i està excavat en la roca. Va ser construït al segle X en època islàmica i després de la reconquesta per part de Jaume I, aquest castell i la població de Tibi esdevingueren part de la frontera que dividia els regnes de Castella i Aragó.

La il·lusió del debutant

Aquest nou trail està organitzat pel Club d’Esports de Muntanya de Tibi. Començar amb un trail és sempre un repte que requereix dedicació i molta feina. Segons explica Miguel Mira, un dels organitzadors, s’han trobat amb més complicacions i burocràcia del que esperaven, sobretot amb la Conselleria de Governació. Per part dels veïns i ajuntament sí que han tingut més facilitats.

Segons Mira, «volíem oferir un recorregut diferent als trails que normalment se celebren. L’objectiu era dissenyar una ruta un poc turística i ensenyar el pantà i tota la zona«. De cara a pròximes edicions, explica que, tot i que de moment només és una idea, els agradaria oferir recorreguts diferents. Així, un any la prova se celebraria en l’entorn del Maigmó, el següent en el de la Penya Roja i a l’altre de nou al pantà, de manera que la competició alternaria 3 rutes completament distintes. De moment, l’estrena la tenim aquest cap de setmana.

Si vols apuntar-te les inscripciones estan obertes fins dijous 24 de setembre.


Més dades:

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. A la tardor, aventura | SLA - […] localitat xicoteta, Tibi, serà el centre d’altra prova que se suma al nostre calendari. La I Volta al Pantà…
  2. Tibi s’estrena amb força | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/09/22/tibi/ […]
  3. Tibi, un Trail amb història | SLA - […] Tibi debuta amb el Trail […]
  4. El Trail de les escales | SLA - […] Tibi debuta amb el Trail […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »