El Trail més verd

Trail de Montanejos reforça el compromís medi ambiental i s’adhereix al decàleg de la AETRAIL

montanejos 1

Disfrutar de la muntanya, però també cuidar de la muntanya. Al màxim. No com una premisa més, no com un ‘postureo’ per quedar bé si no per convicció. El Trail de Montanejos (31 d’octubre/1 de novembre,15k, 30k i 55k) aspira a ser la prova més respectuosa mediambientalment de les que hi ha a les nostres terres.

Una filosofia verd

Marian bertolo«Forma part de la nostra filosofia» explica Héctor Esteve del club Verd3, director general del Trail de Montanejos 2015. «Tractem de fer una provam sostenible 100%» indica.

En eixe sentit, a les dos passades edicions del Trail de Montanejos ja va quedar comprovat amb el fet de fe servir pitjers als avituallaments i no donar gots de plàstic, amb el reciclatge de tots els residus i la tasa mediambiental que hi ha posada: «Destinem un euro de la inscripció de cada corredor a la reparacio de sendes tan previa com posterior a la prova» explica Héctor. «Al principi els corredors es queixaven del tema dels gots, però després es van acostumant i t’ho agraixen».

Marcar els gels

I ara han donat un pas més: esta mateixa setmana s’han adherit al Decàleg Mediambiental de l’Associació Espanyola de Trail, associació integrada dins de la ITRA. «No hi ha moltes carreres ací que ho facen perquè és un decàleg molt exigent de complir».

Com a mostra alguns dels punts d’eixe decàleg que obliga a un esforç extra al club organitzador. «A la prova de 55 km s’ha de marcar el menjar de cada corredor, tots els gels i les barretes amb el dorsal, així si després hi ha algun envoltori pel camí es pot saber de qui és i sancionar-lo, directament amb la desqualificació. I si no es du el material obligatori o el menjar marcat al control intermig també se sanciona»

«Marquen el menjar de cada corredor, tots els gels i les barretes amb el dorsal, així si després hi ha algun envoltori pel camí es pot saber de qui és i sancionar-lo»

«Tenim una tasa mediambiental per la qual destinem un euro de la inscripció de cada corredor a la reparacio de sendes, tan previa com posterior a la prova»

«Podriem ampliar a més corredors, però tenim molt ben calculades les necessitats de cada cursa, avituallaments, etc. No volem més. Eixe és el nostre màxim. Preferim tindre el control de la prova»

Senyalització casolana

Altre dels punts del decàleg és la senyalització. «Duem molts mesos elaborant les cintes reutilizables per a marcar el camins. No són de plàstic sino d’un material reflectant taronja que hem d’enganxar a un fil d’aram i després es pot utilitzar per a altra ocasió. Així acaba la prova es lleven tots i després serveixe per altra edició».

Tope de corredors

Altre dels punt claus és l’autolimitació de corredors. «Esgotarem inscricpions en menys d’un més, però no volem tindre més. 350 per prova són suficients. El que sí hem fet es distribuir les 3 proves de manera que no se solapen mai i no coincidisquen corrent pels mateixos punts participants de la 15k, 30k i 55 k i evitem situacions de perill. Podriem ampliar a més corredors, però tenim molt ben calculades les necessitats de cada cursa, avituallaments, etc. No volem més. Eixe és el nostre màxim. Preferim tindre el control de la prova». El control i la cura en els detalls, que fan del Trail de Montanejos del pròxim 31 d’octubre i 1 de novembre el Trail més verd.

II DIUMENGE D’ENTRENAMENTS

Pròxim diumenge 4 d’octubre té lloc la segona tanda d’entrenaments previs al Trail de Montanejos per què els corredors puguen coneixer el recorregut i anar obrint boca. I cada vegada són més els que s’apunten. «Passat diumenge vingueren unes 60 persones entre els dels entrenaments del Trail 30k i els del 55k. I això que alguns es frenaren per la previsió de pluja». Per a este diumenge sembla que l’oratge dón una treva.

NOMINA d’ESTREL.LES

Entre els vora 1000 corredors que hi haurà entre les 3 distàncies 15k, 30k i 55 k, apareixen alguns noms que donen a entendre que la batalla serà dura. Així les coses Victor Bernad i Marian Bertolo aspiren reeditar la victòria de l’any passat. En el cas particular de Bernad, seria la seua primera victòria després d’haver-se casat recentment.

Haurà de lluitar-la en tot cas amb corredors destacats com ara Ezequiel Cuesta, Dani Amat, David Miró, guanyador l’any passat del 30k que prova amb la llarga o Darío Sanmiguel, que, a més, farà també una xarrada de salut de l’esportista. En dones a més de Marian Bertolo destaca la presència de Carmen María Pérez Serrano, recentment finisher a l’UTMB.

I a la 30k també es presenta molta lluita amb la presència del castellonenc Jonathan Roglà, l’alacantí Emili Sellés, a més de corredors com David López, Roger Martínez o Carlos Medina. En dones Silvia Miralles, Melissa Gali i Patri López centraran bona part de les mirades.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Montanejos reedita el duel | SLA - […] I tot a una prova que organitza el Club Esportiu Verd 3 i presumeix de ser de les més…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »