L’hora de la Botamarges

Dissabte se celebra a Forna la VII edició d’una cursa exigent

01

 

La Botamarges de Forna (La Marina Alta) s’ha convertit en un dels trails més atractius del territori valencià. Aplega ja a la seua setena edició com una prova consolidada. Les expectatives són altes i tot està ja a punt pel tret d’eixida d’aquesta cursa monumental.

Quilòmetres i paratges

La zona de la Vall de la Gallinera és un indret espectacular i ho és particularment per als amants de l’esport i la natura. La Botamarges transcorre per un recorregut dur i seductor alhora: 70 quilòmetres de trail i un desnivell acumulat de 3.700 metres.

El trail uneix les províncies de València i Alacant i ofereix un tast a colp d’ull d’un panorama molt variat: des de camps de tarongers a serres escarpades. Camí de Vilallonga els corredors s’endinsen ja en la província de València i poden gaudir de vistes de les serres d‘Aitana i la Mariola.

També recorreran les revoltes del Serpis, que baixa ben carregat d’aigua,  o l’Estret de l’Infern abans de pujar al Pic de la Safor (1.013 m). Horta, secà i ribera tot en un.

Pendents de l’oratge

L'eixida, encara de nit

L’eixida, encara de nit

La Botamarges és puntuable per a l’Ultra Trail del Montblanc, cosa que li dona encara més atractiu. Hi participaran més de 300 atletes que prendran l’eixida a les 6:00 del matí; a obscures i amb frontal.

Josep Cebrià (7 h 43′)  i Ana Abad ( 9h 37′) es proclamaren guanyadors en l‘edició de l’any passat, que va estar marcada per la forta calor. Per a aquest cap de setmana la previsió es ben diferent: hi ha risc de pluja i les temperatures seran molt més suaus que l’any passat.

Comoditat per als acompanyants

Per a tots aquells que vagen en companyia dels atletes podran gaudir d’una torrada juntament amb ells en acabant la prova on també hi haurà una zona de jocs infantils. El poble, a més, té el seu atractiu turístic, sobretot amb el castell del segle XIII, que és una de les fortificacions medievals millor conservades de la Comunitat Valenciana.


Més informació:

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Octubre s’estrena amb aventura | SLA - […] 7 proves diferents este cap de setmana. Proves de tots tipus i per a tots els nivells. Obri foc…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »