Olocau, un trail amb missatge

Diumenge es disputa la tercera edició de la Cursa de Muntanya en el municipi de la Calderona

ol03

 

La Cursa de Muntanya d’Olocau aplega este capde setmana a la seua tercera edició. Estem davant d’una prova singular en el cor de la Serra Calderona. A banda dels dos trails, la CMO pensa també en els més menuts i té un vessant solidari per fer xiquets amb paràlisi cerebral partícips de la festa de l’esport. Un menú complet organitzat pel Club d’Esports de Muntanya d’Olocau.

Participació rècord

A la Cursa de Muntanya d’Olocau s’han inscrit totes les persones que podien fer-ho: 600. Com que es tracta d’un parc natural, la xifra de participants està limitada i de fet s’ha quedat gent en la llista d’espera. Des de l’organització, Raúl Zurriaga explica que estan molt contents amb la «consolidació de la prova« i amb la «repercussió« que ha assolit.

perfil_30km1

La duresa del perfil

LA CMO té dos trails: un llarg,de 30km amb 1.550+, i un de curt, pensat per als qui s’estan iniciant, d’11 km i 480+. Els corredors de la prova llarga passaran pels termes d’Olocau, Marines i Gàtova, en un recorregut exigent i tècnic.

El trail minimalista i el KM vertical

LA CMO oferix variants innovadores i que la converteixen en una prova diferent. Així, dins del trail llarg hi haurà una ascensió vertical d’1’6 km cronometrada a l’alçada del quilòmetre 21. Hi  haurà un pernil de premi per al corredor i la corredora que completen els 1.660 metres (amb un desnivell de 245m) en menys temps.

Així mateix, també hi haurà una classificació per als corredors «minimalistes«, que participen en el trail amb el calcer pla i ajustat tan característic dels seguidors d’aquest corrent de l’atletisme.

La raó de ser de la CMO

En l’origen de la Cursa de Muntanya d’Olocau hi ha un element de solidaritat indestriable del seu component esportiu. A través d‘AVAPACE, la CMO sempre ha buscat ajudar els afectats per paràlisi cerebral, i en esta tercera edició no és diferent.

A banda de les aportacions solidàries via patrocinadors, enguany hi haurà una cursa urbana d’un quilòmetre on hi participaran xiquets que tenen mobilitat redolo2+uïda. Segons explica Raúl Zurriaga, «volem integrar aquests xiquets dins de l’àmbit social normal i  donar-los visibilitat. La cursa sorgeix amb la finalitat d’ajudar aquesta gent i volem que continue d’aquesta manera».

Per eixe motiu, esta cursa eixirà a les 9:00, entre l’eixida del trail llag (8:30) i la del curt (10:00), per donar el major protagonisme possible als xiquets que se sentiran esportistes amb el suport del públic.

A més, també se celebra la Kids Runmountain, una cursa de 6km per a xiquets d’entre 12 i 17 anys per iniciar-los en aquest món.

Mimar el corredor

La vespra de les curses se celebrarà una fira muntanyenca amb productes i col·loquis per als esportistes. Per exemple, en la línia del corredor minimalista, una xarrada d’Emilio Sáez, autor del llibre La aventura del corredor descalzo.

Segons explica Zurriaga, «volem que el preu que paga el corredor repercutisca en ell. Volem que s’ho passen bé i se’n vagen contents«. Hi ha previstes activitats també per als xiquets i fins i tot bunyols per als acompanyants.


Més informació

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una victòria pata negra | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/10/01/olocau-un-trail-amb-missatge/ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »