Vilafamés entra en escena

Diumenge arriba el I 3 Cims de Vilafamés, 30 km 1500+ de Trail de veritat 

sla2

«Volem fer una cursa per muntanya de les de veritat, que fora diferent a algunes altres que ja hi ha per la zona,  que tinguera una certa dificultat i eixe esperit més d’aventura i de risc». Així explica Santi García, president del Club de Muntanya de Vilafamés el naiximent de la 3 Cims de Vilafamés 30km 1500+ que este diumenge 4 d’octubre va a disputar la seua primera edició.

sla1«Sabem que hi ha molta gent que també vol proves com esta, amb més muntanya, més aventura i no tanta pista» afegeix Santi. I la resposta de moment va ser bona perquè ja fa temps que ompliren inscripcions amb les 300 places disponibles.

3 Cims de veritat

Què van a trobar-se estos 300 corredors? Un recorregut inèdit i amb molt d’atractiu que ja dóna la clau en el seu nom: 3 cims. «Passem pels 3 cims que tenim prop de Vilafamés, el Morral, el cim de la Penya i el Mollet. No són  grans muntanyes en altitud, però tenen el seu punt».

Un punt d’aventura i exigència. «Els primers 15 km són els més durs perquè es puja el Morral i el cim de la Penya. A més, hem recuperat algunes sendes i acondicionat algunes zones en què hi ha que passar com si fora una via ferrata, amb unes escales de ferro i una corda, perquè hi ha un trepe considerable. A la gent que ha vingut als entrenaments li ha encantat este pas per la via ferrata i les primparetes».

«Sabem que hi ha molta gent que també vol proves com esta, amb més muntanya, més aventura i no tanta pista»

«A la gent que ha vingut als entrenaments li ha encantat este pas per la via ferrata i les primparetes»

Part final més corredora

Per als que busquen còrrer amb més ritme, els 3 Cims de Vilafamés guarda la seua opció per al tram final. «A partir del km 15 és més plànol, la primera part són 900+ i la segona 600+. Només està l’ascensió al Mollet que es puja per senda i es baixa per una pedrera i és una zona més corredora. Ahí, qui tinga força podrà traure avantatge respecte de la resta de corredors». 

Diumenge ales 08:00 es dóna l’eixida a este 3 cims de Vilafames que ha vingut per a quedar-se. «Hem muntat esta i edició pensant que hi haurà molt més».

perfil3cims2b

UN POBLE BONIC i «MUNTANYER»

La I edició de la 3 Cims de Vilafamés es tot un esdeveniment a esta localitat de la Plana Alta. Un poble que, darrere dels seus atractius turístics que el fan estar inclós a la xarxa nacional dels pobles més bonics d’Espanya, amaga també un passió entre els seus habitants: la muntaya.

«Al poble som vora 1500 habitants i al Club de Muntanya de Vilafamés en som més de cent. És a dir que quasi el 10% dels habitants son socis del club, i això que començarem l’any passat» explica Santi, que a més està molt satisfet amb la resposta de la gent. «Ferem una crida i en tenim més de cent voluntaris». Els voluntaris formen part de l’equip de seguretat on hi ha també dos ambulàncies i 2 unitats de rescat del Consorci de Bombers de Castelló

Diumenge 4 d’octubre a les 08:00 h estarà tot el poble a la Plaça de la Font de Vilafamés per a vore l’eixida.

LA PARELLA DE MODA

Castelló és terra de Trail i entre els corredors que assistiran a este I 3 Cims de Vilafamés hi ha haurà una representació dels molts corredors de la zona. Entre d’altres aniran David Mundina i Sonia Escuriola (Land – GR 33 Tot Trail, una de les parelles de moda en el Trail este 2015.

«Són de molt a prop, de Sant Joan de Moro i de Cabanes i han volgut estar a la nostra estrena. Ens alegra molt la seua presència». Una bona oportunitat de poder xarlar amb ells i escoltar els consells de David i Sonia, recentment guanyadora de la Spain Ultra Cup, circuit nacional d’Ultra Trails i top 5 a la CCC del UTMB.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Octubre s’estrena amb aventura | SLA - […] també diumenge una nova prova al calendari. Vilafamés es bateja en el món del Trail amb la primera edició…
  2. Festa del GR-33 a Vilafamés | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/10/02/vilafames-entra-en-escena/ […]
  3. Compte enrere per als 3 Cims de Vilafamés | Sense Límits Aventura - […] Vilafamés entra en escena […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »