Festa del GR-33 a Vilafamés

Victòria de Roberto Gil al 3 Cims de Vilafamés amb pòdium de Mundina i Ballester

vilafames poble

 

Primer, segón i tercer. El color roig del GR-33 va invair este diumenge el pòdium de la I edició 3 Cims de Vilafamés. Vora 300 corredors afrontaren els 30 km 1500+ del recorregut on des del primer moment va quedar clara la forta aposta del GR-33. «Han arrasat» explica de forma gràfica Santi García, president del Club de Muntanya de Vilafamés, que també tenia una explicació. «En el cas de Roberto i David, tenen un lleugeIMG_7307r avantatge ja que són de San Joan de Moro, un poble d’ací al costat que fa terme amb Vilafames i coneixien ben bé la zona. Ara, hi havia que córrer»

I correren, primer en solitari amb Roberto Gil uns segons per davanta la zona més complicada de la prova i després ja a partir del km 20 junts fins arriba a la meta només separats per 11 segons, 02:58:32 de Roberto Gil, pels 02:58:43 de David Mundina. La festa per al GR-33 la completava Salva Ballester que arribava amb un temps de 03:01:23 per copar el pòdium del I 3 Cims de Vilafamés.

Top 10 en fèmines!

La sorpresa va vindre en categoria femenina, no tant per la guardadora sinó pel temps que va fer en meta. La catalana Rosa Navarro (Tuga Outdoor Team) va vèncer de forma clara la prova i a més va acabar al top 10 de la classificació absoluta amb un temps de 03:13:41, a només 15 minuts del
guanyador masculí. Per darrere el pòdium el completaren dos corredores de la terra com Erica Gimmabu (Mur i Castell-Tuga) i Sonia Escuriola (GR-33) 

IMG_6958De Finlandia a Vilafamés

La nota curiosa de la jornada la protagonizaren dos corredors de Finlandia que participaren a la prova. Roger Helenius i Merja Kaarto, un matrimoni veterà que va completar la prova en un temps de 05:39:57i posaren el punt exòtic a la prova. «Crec que estaven passant uns dies de vacances per la zona i ens contactaren per a córrer. Tot en anglés perquè no parlen res de castellà».

Roger i Merja, i la resta de 300 corredors de la I 3 Cims de Vilafamés acabaren satisfets una jornada de Trail de veritat, disfrutant dels diversos punts de pas complicats al primer equador de la prova, i de la zona més corredora a la segona part. «Els hem demanat opinió als corredors perquè en ser la priumera volem continuar millorant. En lineas general la gent a ha quedat molt contenta i els ha agradat molt el recorregut. Si de cas, ubicar més avant la zona de la vía ferrataper evitar algun embús al principi».

Així les coses, primer cap de setmana d’octubre de 2016 viurem la II 3 Cims de Vilafamés. El Trail ha vingut a esta localitat de la Plana Alta per a quedar-se


Més dades:

Fotos: Gabriel Ahis Fotografia

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Olocau lidera un cap de setmana rècord de Trail | SLA - […] Festa del GR-33 a Vilafamés […]
  2. Compte enrere per als 3 Cims de Vilafamés | Sense Límits Aventura - […] Festa del GR-33 a Vilafamés […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »