«Hawaii sempre és especial»

Entrevista amb el triatleta Jordi Reig que afronta la seua quarta presència al IM de Hawaii

IM jordi

Hawai és com la seua segona casa. Allà ha estat tres voltes al 2008, 2010 i 2012, i este pròxim cap de setmana afrontarà la seua quarta participació al Ironman més mític de tots. A Kona, on va començar tot a finals dels anys 70.

Jordi Reig ha fet de l’esport la seua pasió i la seua professió. Des de la seua clínica de FisioJReig a Alcoi observa l’evolució de tots aquells -cada vegada més- que somnien en complir el seus reptes d’aventura i superació. Entre massatge i massatge, entre ecografia i ecografia Jordi té per a contar un fum d’històries.

Com a mínim les que l’han dut a ser finisher tres voltes al IM Hawaii. No hi ha molts a les nostres terres que puguen dir això. De fet a l’edició d’enguany, entre els espanyols «mortals», només el supera el català Guillem Lledó que farà la seua cinquena participació.

El col.laborador de Sense Límits Aventura ens aten ja des de Hawaii on ha viatjat amb la seua família, vivint els dies previs a afrontar la seua quarta experiència a la meca del Ironman, en una vivència que està contant també al seu blog https://imhawai2015.wordpress.com

Per què tornar a Hawaii quan ja has estat 3 vegades i ja has demostrat que pots ser ‘finisher’ a Kona?

Perque és la cuna del triatló, perquè competir amb els millors del món és molt atractiu, perquè difrutes i patixes allí d’una manera diferent. I perquè la setmana anterior a la prova es respira triatló per tota la illa. És la gran festa del triatló de distància Ironman. Hawaii sempre és especial.

Què esperes d’esta quarta presencia al IM Hawaii?

Com sempre, disfrutar de cada moment de la prova! Després els temps de carrera depenen molt del dia climatològic, si bufa el vent o fa molta calor. Lo principal es gaudir de tot!

hawaii jordi reigMolt diferent este viatge a les primeres voltes? Marxes amb algú més de la Comunitat Valenciana?

Ara me’n vaig en la família. És un viatge del qual disfrutem tots. I de la Comunitat Valenciana que jo sapiga ve també Emilio Valenciano. Als que venen de nou els intentes explicar un poc com són els circuits i detalls per no pagar la novata.

En què ha canviat el IM de Hawaii des de la primera vegada que anares?

Sobre tot en el despliegue de mitjans que fa la organizació. Cada any hi han més recursos i és molta un tinglao més gran.

Com has pogut preparar esta vegada el IM Hawaii?

Com sempre traent temps d’on hem pogut. Gràcies a Deu tenim molta faena a la clínica i és complicat compaginar-ho.

L’experiència també ajudarà, no? Has variat la preparació física o mental de les primeres vegades?

La preparació física és un poc diferent ja que el conèixer el circuit permet fer entrenaments més específics. Respecte a la preparació mental tens molt adelantat, els nervis del debutant no els tens i gestiones millor les adversitats que solen ocurrir en carrera.

I els dies previs, segueixes alguna rutina especial?

Intente fer un poc d’activació tocant les 3 disciplines: 40′ de natació 1h de carrera i uns 40 km de bici… tot prou suau en mires de aclimatarse al nou horari.

Quin és el millor record de les passades edicions?

Allí el que recorde més és la eixida en l’aigua, amb tota la gent al teu voltant nadat i pegant colzaes. Un altra image que tinc molt guarda es quan vas en bici en una filera interminable de bicis en les llarges rectes anat a Hawai!! I també, clar, l’ entrada a meta. Eixos són moments màgics. El primer any la plorera de creuar a meta va ser inevitable.


Més dades:

EL IM MÉS DUR

«Les dificultats tècniques son prous, més que les de Lanzarote que hi ha qui ho considera el més complicat, però per a mi IM Hawaii és el més dur de tot el circuit. Nadant va sconitnuament eng ent i amb molt de nivell i has de saber negociar eixos moments. El circuit de bici té 180 km 1700+ i depen molt del vent, he tingut anys molt benèvols i altres anys en que no he pogut ni soltar el manillar per a beure aigua de com bufava, i la marató és molt solitària amb 400+ i les rectes es fan interminables i la calor i la humitat es fan molt pesades».

 

COM ARRIBAR

Jordi Reig s’ha classificat 4 voltes per al IM de Hawaii. I cada vegada ho ha fet a un lloc diferent, a Malasia, Niza, Francfurt i l’any passat a Cozumel, quasi sense buscar-ho. «A qui vullga anar a l’IM de Hawaii li diria que no s’obsessionarà en el temps. Hi ha un excés de tiempitis, però jo aconsellaria que la gent es relaxe i disfrute de la prova, perquè cada IM és diferent per les condicions del vent, calor humitat, pluja… i si vas pensant en el temps de cada parcial no és bo. Hi ha que disfrutar i si al final toca la loteria de classificar-se pues cap a Hawaii».

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »