Urko Carmona ho torna a fer

L’escalador de Monòver aconsegueix l’Or a la Copa del Món de Paraescalada al Regne Unit

Dies abans Carmona havia aconseguit encadenar de nou un 8a+a Rodellar 

urko

 

Ho ha tornat a fer. Com a les passades competicions internacionals de Paraescalada Urko Carmona ha tornat a mostrar la seua fortalessa física i mental per a dur de nou cap a Monòver l’Or en la modalitat de cama amputada a la Copa del Món de Paraescalada una vegada es va disputar la tercera i última prova al Awesome Walls Climbing Center de Sheffield al Reino Unido. 

Carmona va sumar un total de 300 punts i va quedar poer davant de l’alemà Thomas Meier i el britànic Phillip Mitchell, sumant un or al que cal afegit el de Paula de la Callea la modalitat de braç amputat.

urkoPremis i més premis

Urko va demostrar que amb els anys no només no perd la força i la motivació, sino que la manté intacta a una competició internacional de màxim nivell, on ja va ser Campió del Món a Paris en 2012 i l’any passat a Gijón, fets que entre d’altres coses feren que l’any passat fora reconegut amb el premi Rock Legend al Festival d’Arco (Itàlia) i també per part de la FEDME, i més recentment, passat setembre la Medalla al Mèrit Esportiu del CSD.

I altre 8a+

A més, als darrers dies, Carmona ha sigut també noticia perquè ha aconseguit escalar de nou una via 8º+, la via Paideia a Rodellar, a Osca, la que segons reconeix Carmona ha estat la via més dificil que ha aconseguit encadenar. Ja havia fet un 8º+ al 2012 quan va fer la Ximpleta a Espadelles.

Urko Carmona va patir un greu accident de trànsit quan tenia 16 anys que va fer que perdera la seua cama esquerra. Tot i això, no va cedir mai en la seua voluntat de seguir una forma de vida on l’escalada és l’eix fonamental, sobreposant-se a les limitacions que en teoria li posa el seu cos. Fa poc es va presentar a Alacant el trailer de la pel.lícula documental que està elaborant-se respecte d’este exemple de superació.

[vimeo width=»800″ height=»450″]https://vimeo.com/110715587[/vimeo]


Més dades:

Fotos: www.desnivel.com

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Muntanya, escalada, senderisme i orientació a Vila-real | SLA - […] 10 de febrer serà el torn de la xerrada que impartirà l’escalador de Petrer Urko Carmona, múltiple campió mundial…
  2. Escalada Sense Límits | Sense Límits Aventura - […] Urko Carmona ho torna a fer […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »