El paradís del Trail

Els valencians Alejandro Galindo i Jacobo Moreno afronten este dijous el Gran Raid Illa Reunió

Són 164 km 9917+ a una de les proves de 100 milles més emblemàtiques del planeta

galindo 2

 

*******************ACTUALITZACIÓ DISSABTE 15:00  h ******************

Alejandro Galindo i Jacobo Moreno ja han acabat la Diagonal des Fous, 164 km 9917+. Han tardat 37 hores i 59 minuts i 23 segons en fer la prova i tot i que no hi havia un objectiu concret de posició han acabat a la posició 144 i 145.

Vos deixem la primera valoració que fa Alejandro al seu facebbok

«…y poco a poco conforme pasan los kilómetros te vas dando cuenta del motivo de su nombre ( Diagonal de los locos ). Seguramente no volveré nunca más y me quedaré con la duda de si hubiera sido capaz de alcanzar mi objetivo realista. Las lesiones mandan y bastante he tenido con llevarlo de la mejor forma posible. Por contra, el poder hacerla con un gran amigo no lo cambio por ningún top 30/50/200/etc.

Años esperando este día.. ahora solo queda liberar la mente para poder saborear cada segundo de estas 100millas…»

*************************************************************************

 

Serà pels paratges: espectaculars, humids, verds, volcànics, salvatges. Serà per la distància, les mítiques 100 milles, amb 9917 +, o com diuen ells, l’equivalent a 25 voltes la Torre Eiffel, o serà pels corredors que arriben des de tot els punts del món a esta Illa de l’oceà Índic per a participar a esta prova que Kilian Jornet va fer coneguda a Espanya al 2010. Serà per tot açò que és un dels monuments del Trail.

galindo 1És «La Diagonal des Fous», la Diagonal dels Botjos, prova de 100 milles que este dijous s’encenta a la Illa Reunió i on hi haurà dos corredors valencians. Alejandro Galindo d’Alcudia de Veo i Jacobo Moreno de Torrent, els dos companys del Corremón Trail. Dos dels espanyols que participen a esta prova que es presenta en 3 distancies. la Diagonal des Fous 164 km 9917+, Le Trail de Bourbon 94 km 5655+ i La Mascareignes 65 km 3922+

Paradís…

«Açò és un paradís» ens relata Alejandro Galindo des de la Illa Reunió. «Duem uns dies coneguent i passejant per la Illa i és espectacular» afegeix en el que per a d’ell supossa un somni a punt de complir. «Duc anys fent el seguiment d’esta prova, un dels monuments de les 100 milles i savia que tard o prompte havia de fer-la. Tinc una il.lusió màxima. Descobrir rutes i parartges nous. Açò és el paradís».

jacobo 1…o un infern

El paradís del Trail, que, en tot cas, pot acabar convertir-se en un infern. «Va a fer-se duríssim, és veritat» reconeix Alejandro. «Es un terreny terrorífic». Un recorregut que només per les dades ja parla: 164 km 9917+ amb eixida i arribada des de cota zero, a nivell del mar, de Saint Pierre a La Redoute, i amb diversos pasos a vora 2000 metres. Amb el condicionant afegit de la humitat que envolta tota la Illa.

«Crec que tinc clar al que vaig a enfrontar-me. Juntaré la meua experiència amb els savis consells de Darío Sanmiguel per a fer-ho el millor possible. Mentalitat de menjar, beure, a roda i guardar el que faça falta».

«Amb ungles i dents»

Aixó sí, sempre donant el màxim. «Vaig a lluitar amb ungles i dents. Sempre m’0agrada exigir-me d’acord a les meues possibilitats i donar el 100%. Arribe un poc tocat per una lesió, però ho trauré endavant. Mai em plantetge ser finisher. Eixer és el pla C o D. Tinc ganes de dedicar-se-la a Aida, que està ací amb mi, i als meus pares que ho seguiran des de la distància» ens explica este professor d’escola, veterà d’altres grans ultres com el UTMB, Ronda dels Cims, Gran Raid dels Pyrenees i la Ehunmilak.

jaco galindoAra fa 5 anys…

Experiència i preparació també acumula Jacobo Moreno que va començar fa ara 5 anys a practicar Trail. «Quan vaig començar no pensava que acabaria corrent proves com esta. Però ací estic, preparat per afrontar la meua segona prova de 100 milles». Al 2014 va fer el UTMB, i du un parell d’anys amb entrenaments específics i proves per anar preparant-se, com ara Emmona, Transvulcània, Travesera de los Picos de Europa, la Vuelta al Aneto, CSP… i ara la Diagonal des Fous. «Afronte este Gran Raid amb molta ilusió i amb ganes de poder complir el meu somni» ens indica.

Dijous 22 d’octubre a les 22 h és dóna l’eixida a la Diagonal des Fous 2015. Els botjos del Trail, travessant de punta a punta esta illa Reunión que tan prompte és paradís i tan prompte és un infern.


Més dades:

Fotos: Facebook Alejandro Galindo i Jacobo Moreno

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. “No sé decir que no a las locuras” | SLA - […] hace tres años tengo la suerte de que me guíe en los entrenamientos mi gran amigo Alejandro Galindo. Gracias…
  2. Doble Everest en bicicleta | SLA - […] El paradís del Trail […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »