Mondúber total

Tot a punt per al Mondúber Ultra Trail que es disputa dissabte

Uns 700 esportistes prendran l’eixida en una prova amb noms importants

monduber-UltraTrail

El MUT celebra aquest any la seua segona edició, amb el repte de consolidar-se com una de les grans proves del trail valencià. La cursa presenta novetats, amb la incorporació d’una mitja marató  i d’una marxa senderista d’11 km que s’afegeixen a la marató de 42km (2300+)  i l‘últra de 80 km (4300+) que ja es disputaren l’any passat.

Una prova completa que començarà enguany des de Xeresa, complint l’objectiu de la Mancomunitat de la Valldigna d’implicar i promoure les diferents localitats que la formen. La prova reina atorga dos punts per a l’Ultra Trail del Mont Blanc i la marató un.

Mondúber matiner

monduver

Dur perfil per a l’ultra

El Mondúber aplega en els primers quilòmetres del recorregut. Els participants de l’ultra s’enfrontaran al massís de la Valldigna (841 metres) en el quilòmetre 10 i els de la marató en el 7’5. L’ascensió al pic serà cronometrada i el corredor i corredora que el completen en menys temps i acaben la prova rebran un pernil de regal.

Altres punts d’interés seran passos com el de la Cova de les Mallaetes, el Monestir de Santa Maria, la Font de l’Ull o el Castell de la Reina Mora. L’eixida de l’ultra serà a les 6 del matí, la de la marató a les 7, la mitja marató a les 9 i la marxa senderista començarà a les 9:15.

Els campions defensaran títol

Prendran l’eixida atletes de primer nivell. Hi seran Josep Cebrià i Luisa Abril, guanyadors al Mondúber l’any passat en l’ultra, Dani Amat, guanyador del Trail Aneto, Patricia López, campiona de la Perimetral, o Lars Gilberg, que ve des de Noruega.

Les activitats complementàries

MUT-2

Durant la major part del recorregut es veu la mar

La prova no se celebra únicament dissabte; l’organització ha previst una sèrie d’activitats paral·leles per completar el cap de setmana. Divendres, per obrir boca, també els més menuts podran gaudir de l’esport amb el Trail Kids, a partir de les 18:30 de la vesprada. El mateix divendres, després de la reunió tècnica, tindrà lloc la Pasta Party, on els participants s’ajuntaran a sopar.

L’agenda es completarà amb actuacions en directe, jocs per a xiquets, unflables, teatre i un mercat amb productes típics de la zona.

Un trail conscienciat amb el medi ambient

El MUT és pren seriosament la sostenibilitat; més important si cap quan portes centenars de persones a la muntanya. Per aquest motiu, el Mondúber Ultra Trail du a terme un projecte conjunt amb l’Escola Politècnica Superior de Gandia per garantir que la prova siga el més respectuosa possible amb el medi ambient, amb estudis d’erosió, contaminació lumínica i de so, protecció d’espècies i reutilització de materials. Si volem gaudir de la muntanya, l’hem de cuidar.

Els voluntaris jugaran un paper fonamental en el correcte funcionament de la prova. Enguany hi haurà més de 300. El MUT també jugarà un paper solidari mitjançant una campanya coordinada amb la Creu Roja per a recollir conserves de llarga durada i roba que els participants ja no utilitzen. L’objectiu, omplir 300 caixes de Nadal.


Més dades:

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una hora més d’aventura | SLA - […] hora més de recuperación vindrà bé per als vora 700 valents que participen demà dissabte al II Monduber Ultra Trail,…
  2. De l’altar al pòdium | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/10/21/monduber-total/ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »