De l’altar al pòdium

Víctor Bernad guanya a la segona edició del Mondúber Ultra Trail poques setmanes després d’haver-se casat

bernad 2

Ni les muntanyes, ni els rivals, ni la cerimònia, ni la nit de noses li van passar factura a Víctor Bernad (Sport HG Team), que poques setmanes després de casar-se va aconseguir una gran victòria de prestigi al II Mondúber Ultra Trail. El corredor de Borriol va ser el més ràpid en fer els 80 km 4300+ i va entrar en mtea amb un temps de 09:59:29. 

Bernad va complir amb els pronòstics que el colocaven entre els favorits, tot i haver-se casat fa no arriba un mes. El ben cert és que no havia parat en sec la seua preparació ja que havia aprofitat el viatge de noses per a còrrer alguna prova per Escòcia en companyia de la seua parella María.

bernad 1Paciència i saber estar

Bernad va aprofitar-se dels abandonaments d’altres dels grans favorits per a la victòria final com ara Dani Amat (Running Cid Petrer) i el guanyador de la passada edició Josep Cebrià (Trail Serra Vernissa), que no va trobar en cap moment el seu millor ritme. Bernad va saber també esperar el seu moment en una prova que va eixir llançada amb l’ascensió inicial al Mondúber com a primer plat.

En eixe primer tram va ser Dani Amat, desitjós de retrobar-se amb les bones sensacions, va marcar el millor temps de pas traent vora 1 minut a Víctor Bernad, i als corredors locals Josep Gómez i Andrés Martí (CEM Corresendes Xeresa) que venien per darrere. L’avantatge d’Amat es va incrementar en el punt de pas de Corral Obrer km 30 fins a traure 4 minuts a Josep Gómez i 6 a Víctor Bernad que continuava dosificant forces.

Una errada definitiva

Superat l’equador de la prova es va produir el moment clau en què Dani Amat es va enganyar de recorregut, i no s’en adonava fins a 7 km després, segons explica el corredor de Petrer. Este fet el deixava fora de la prova i convertia Josep Gómez en líder provisional, amb l’avantatge afegit de conéixer el terreny a la perfecció en ser natural de Xeresa. Va ser en eixe moment, però, quan va emergir la figura de campió de Víctor Bernad, guanyador enguany de la CSP i subcampió de la Spain Ultra Cup, per a imposar la seua força.

Remuntada final

Al pas pel km 60 al Clot Font Bernad no només havia retallat els 3 minuts que li duia Gómez, sino que a més el treia més de 2 minuts en una distància que aniria incrementant-se pas a pas, mentre per darrere emergia la figura de Gabi Valero (Corremon Trail) que va anar remuntant posicions fins acabar avançant Gómez i consolidant la segona plaça per darrere d’un Victor Bernad que va entrar en solitari a meta sent l’únic corredor que baixava de les 10 hores, amb 09:59:29.

«Tenia possibilitat d’estar ahí» comenta Bernad a Sense Límits Aventura«Però no guanyar perquè Josep Cebrià corria a casa i Dani Amat és un gran corredor. Ha sigut una sorpresa, i ha sigut també una sorpresa el Mondúber Ultra Trail, quan a duresa, organització i ambient. Li augure un molt bon futur».

En categoria femenina la victòria va ser per a Patricia López Vicedo (CEM Corresendes Xeresa) que va complir amb els pronòstics que li donaven com a gran favorita de la prova i va entrar en meta amb un temps de 13 h 23′ 42″.


LA CURSA DE LA VIDA

A la boda de Víctor i María el Trail havia d’estar present. No només pel fet que bona part dels convidats eren companys corredors o organitzadors de proves. No només perquè l’oficiant va ser www.espiquer.com.

Més enllà de tot açò la invitació ja era tota una declaració d’intencions, amb els dos vestits de corredors, i amb continues referències al Trail com les instruccions als convidats perquè feren la inscripció a la boda com si d’una prova es tractara, o el perfil del dia de la boda, a més de l’obligada borsa del corredor per a cada assistent. I de postre viatge de noses a Escòcia amb prova de Trail inclosa, clar.

DUEL a MONTANEJOS

El calendari de Trail no dóna treva i pròxim cap de setmana Víctor Bernad estarà al Trail de Montanejos on l’any passat va aconseguir una destacada victòria. Enguany però arribarà més cansat després de còrrer dissabte al MUT, i pendent també de la Marató dels Dements de pròxim 21 de novembre. Siga com siga, l’emoció estara garantida i el duel també, amb Dani Amat, que també estarà a Montanejos.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Amat se’n du el duel de Montanejos | SLA - […] servit el duel entre Dani Amat i Víctor Bernad. Fa una setmana la victòria va caure per al de…
  2. Valencians a la TransGrancanaria | SLA - […] De l’altar al pòdium […]
  3. La Volta al Terme més extrema | SLA - […] ho va fer Víctor Bernad (AML Sport-Meridiano O), el de Borriol que acostumat a distàncies més llargues, va anar…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »