El Trail Solidari d’Alcoi apuja el teló

Presentada la IV edició del Trail i la II Marxa Solidària

Invitacio presentació Facebook 2La història del  Trail Solidari Ciutat d’Alcoi va començar l’any 2010 fruit de l’experiència personal de Paco Fuster, el seu creador. Atleta i muntanyenc durant més de dos dècades, li diagnosticaren un càncer. Va superar la malaltia i va decidir «retornar a la societat tot el que m’havia donat a mi«, segons les seues paraules.

Aprofitant el seu treball com a Director d’Activitats Esportives a l’Ajuntament d’Alcoi, es va plantejar l’organització de la prova solidària. Inicià el projecte amb 3 companys més els quals formaren el ‘comando costereta’ i anem ja camí de la quarta edició.

Recorregut exigent

La IV edició del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi tindrà lloc pròxim 16 d’abril de 2016 i s’ha presentat este dissabte al Centre Comercial Alzamora. El recorregut, segons Fuster, és «exigent, amb zones tècniques, sendes i camins».

Les dades que hui s’han donat a coneixer ja són tota un advertència 56 km amb 5700+, amb el pas destacat pel Montcabrer que amb els seus 1390 metres d’alçada serà el punt més elevat del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi 2016. 

En equips

Una de les principals particularitats d’aquest trail és que es disputa per equips de 4 i el temps el marca l’últim en creuar la meta. Segons explica l’organitzador, «el 90 per cent dels equips apleguen junts«, complint amb l’esperit solidari de la prova.

image

Atletes participants en l’edició de 2015

A banda de  la cursa, també se celebra una marxa, igualment per equips.

Alta participació

La resposta de la gent sempre ha sigut molt positiva. En les dos primeres edicions va haver-hi 600 corredors, en la tercera 700 corredors i 200 marxadors i per a 2016 es repetiran aquestes xifres. El nombre d’esportistes que prenen part podria doblar-se fàcilment, però com que es passa pel Parc Natural de la Mariola la xifra està limitada.

L’esperit solidari

El naixement d’aquesta prova va estar vinculat a una experiència personal de superació relacionada amb el càncer, i la tasca solidària per col·laborar amb les persones que pateixen aquesta malaltia és l’epicentre de tot el que es fa.

En primer lloc, es recapten fons tant per a l’AECC com l’Associació per al Suport i Ajuda en el Tractament del Càncer (SOLC). En l’edició d’enguany l’aportació solidària va aplegar als 8.500 euros però n’hi ha més. Juntament amb el nostre col·laborador Jordi Reig, la cursa serveix per arreplegar calcer per a Etiopia i també s’organitza una jornada de donació de sang amb el Centre de Transfusió de la Generalitat.


 

Baner Turisme

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. La carrera més llarga | SLA - […] El Trail Solidari d’Alcoi apuja el teló […]
  2. Un Trail molt més que solidari | SLA - […] El Trail Solidari d’Alcoi apuja el teló […]
  3. Alcoi es prepara per a la festa… del Trail | SLA - […] El Trail Solidari d’Alcoi apuja el teló […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »