L’huracà Sofia a Mèxic

La corredora de Castelló Sofía García, pòdium a l’Ultra Tapalpa dies després del pas de l’huracà Patricia 

«Després de l’huracà estava tot ple de fang i d’àrbres tombats, a una zona per damunt de 2000 metres»

Sofia García

Ni els vents de vora 300 km/h poden amb les ganes de Trail i de còrrer per la muntanya. Dies després del pas de l’Huracà Patricia per Mèxic, un dels huracans més forts de tota la història, es va disputar a Tapalpa (Jalisco) l’Ultra Tapalpa, una prova on como no podia ser d’altra manera, també hi hagué representació de corredors de la Comunitat Valenciana.

Suspeses algunes proves

Continuant amb la seua voluntat de conéixer món corrent, Sofia García (2xU Tècnica) va acceptar la invitació per a viatjar a esta prova tan particular a Mèxic, i afegir-la al llistat de països que ja ha visitat com ara la Xina o Rússia. El que no podia pensar era les condicions en què tocaria afrontar-la.

«Em convidaren com a guanyadora de la passada edició de les EMM series (European Mountain Marathons) i vaig acceptar. Però en passar l’huracà Patricia canviaren algunes coses. Es va suspendre la prova de 80 km i molts corredors renunciaren a fer la resta de proves».

Tapalpa 1«Tot ple d’àrbres tombats»

No així Sofia Garcia que, en companyia d’altres corredora de la terra com ara Lluis Pallarés (Club Muntanya la Pedrera de Borriol) afrontaren la prova de 50 km 2000+ en unes condicions complicades després del pas de l’huracà.

«El terreny de per si ja era complicat perquè era de selva, amb herbes fins a la cintura, sempre ple de fang i més fang i molta aigua, i a més, molt àrbres tombats». Un escenari a la vegada atractiu i complicant, corrent per damunt de 2000 metres d’altitud.

Altra marató extranya a la boltxaca

Sofia va afrontar amb confiança els 50 km 2000+ de la prova «tot i que ens perderen quasi tots per la nit» i va acabar la segona per darrere de la corredora asturiana Marta Escudero.

Més enllà del pòdium i del resultat, la corredora de Castelló afegeix altra prova a la seua llista de maratons extranyes, com la que l’any passat va guanyar a la Gran Muralla Xina o la del Baikal Ice Marathon a Rússia, corrent a -20 ºC.

tapalpa 2


Més dades:

Fotos: Facebook Sofía Garcia

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una dona de “ferro” | SLA - […] d’experiències diverses amb la victòria a la Baikal Ice Marathon, a les Illes Azores o el pòdium a Tapalpa…
  2. Dones en vertical | SLA - […] de mitja distància que l’han dut a viure grans experiències a països com ara la Xina, Mèxic, Portugal o…
  3. La reina de les maratons | SLA - […] L’huracà Sofia a Mèxic […]
  4. Valencians a la Transvulcània | SLA - […] L’huracà Sofia a Mèxic […]
  5. Dia de la Dona… aventura | Sense Límits Aventura - […] L’huracà Sofia a Mèxic […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »