Una abraçada per al Nepal

Mig any després del terratrèmol el país de l’Himàlaia encara necessita ajuda

El grup al cim de l'Island Peak

El grup al cim de l’Island Peak

Un grup de valencians ha posat en marxa #AbrazaNepal per recaptar fons

El passats mesos d’abril i maig, dos forts terratrèmols van sacsejar el Nepal. Milers de persones van perdre la vida i el país va patir greus danys materials i d’infraestructures que encara estan molt lluny de resoldre’s. Després de l’inicial impacte mediàtic i solidari, aquesta tragèdia corre el risc de caure en l’oblit. Per això,  muntanyencs valencians del Centre Excursionista La Vall de Segó, al Camp de Morvedre, han creat el repte solidari #AbrazaNepal. L’Island Peak i l’Ama Dablan són els objectius.

6.820 motius per ajudar el poble nepalès

La campanya estarà oberta fins el 31 de desembre i l’objectiu és recaptar almenys 6.820 euros. Aquesta quantitat no és casual: respon a l’altitud del Ama Dablan, el pic que marca el repte solidari. El grup es disposa ara a fer l’ascensió i ja ha completat la pujada a l’Island Peak, de 6.150 metres.

Les donacions es poden fer al web migranodearena.org i pel moment la quantitat recaptada frega els 2.500 euros. Encara queda feina per fer. Alguns dels integrants del grup han visitat Nepal i expliquen que «tant important és l’ajut econòmic com que continue el turisme de muntanya«, fonamental per a l’economia del país. Per això és fonamental traslladar també un missatge per encoratjar els muntanyencs a què continuen visitant el Nepal.

La reconstrucció

nepal

L’ajuda continua sent necessària

El 100% de la recaptaació es lliurarà a lONG SOS Himalaia, projecte solidari d’Iñaki Ochoa de Olza, qui va morir a l’Anapurna el 2008.  Entre els seus projectes ja realitzats, destaca la construcció d’una escola a la Vall de l’Helambu.

Ara, però, la població escolar ha crescut i cal ampliar les instal·lacions. És una de les destinacions probables dels fons recaptats. També necessiten dotar d’instal·lacions altres escoles de la mateixa zona que necessiten plaques solars i altres millores.

Seguiment en directe

El repte es pot seguir en directe a través de la pàgina web i el bloc del grup, així com de les xarxes socials on fan un minuciós relat del que estan fent.

6 mesos desprès, l’ajuda continua sent imprescindible i està en les nostres mans poder col·laborar.

 

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. El millor cinema d’aventura a Canet | SLA - […] Tour Canet 2017 té també un vessant solidari. Tota la recaptació estarà destinada al projecte Abraza Nepal. Amb diverses…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »