Viure els Parcs Naturals solidàriament

Es posa en marxa la campanya Parcs Naturals i Solidaritat

Es faran diferents activitats en els 22 parcs de nord a sud del territori

Els Parcs Naturals són alguns dels tresors més importants que tenim. N’hi ha 22, que hem de gaudir i protegir. Una bona manera de fer-ho és a través del cicle d’activitats solidàries que engega ara Parcs Naturals de la GVA. L’objectiu és col·laborar amb qui més ho necessita al temps que aprenem més sobre el nostre patrimoni natural.

Tinença de Benifassà

Tinença de Benifassà

Aliments, joguets i igualtat d’oportunitats

La campanya Parcs Naturals i Solidaritat és diversa i aborda diferents camps d’actuació. Així, per exemple, des de dissabte 14 de novembre fins el 15 de desembre tindrem Una muntanya d’aliments a la Tinença de Benifassà. S’arreplegaran queviures al Centre d’Interpretació del Parc.

També a les comarques del nord, al Desert de les Palmes comença dissabte la campanya Un donatiu per un bon motiu amb l’objectiu d’arreplegar joguets i aliments no peribles al Centre d’Interpretació La Bartola. A la Serra d’Espadan les campanyes són en favor del poble sahrauí i les persones amb discapacitat.

Excursions solidàries

A banda dels punts de recollida, també s’han organitzat marxes muntanyenques en els Parcs Naturals de Castelló, València i Alacant. El rerefons solidari és el mateix amb l’afegit de recórrer alguns dels indrets més emblemàtics que tenim. El 5 de desembre se celebra l’Ascensió Solidària al Penyagolosa, a benefici de Càritas Vistabella. L’endemà, al Parc Natural del Túria tindrà lloc la caminata contra el càncer a Vilamarxant.

A l’Albufera, mentrestant, s’ha organitzat una ruta guiada per la Muntanyeta dels Sants. Els assistents podran conéixer de més a prop el Parc Natural i recórrer els arrossars el 22 de novembre.  El mateix esquema segueix la Maxa Solidària al Menejador, una ascensió que es farà aquest dissabte 14 de novembre en el cor de la Front Roja.

Més activitats

fondo

Parc Natural El Fondo

Altres de les activitats planificades tenen un caire més artístic. A la Serra de Mariola, per exemple,  se celebrarà un taller d’iniciació a la fotografia de naturalesa en família en benefici de Creu Roja de Banyeres. Es farà en l’entorn del naixement del riu Vinalopó.

La defensa i protecció de la fauna i flora autòctona és altre dels objectius d’aquesta campanya. Així, el 22 de novembre, a Pedralba, hi haurà una «plantada» col·lectiva d’arbres per restaurar l’antic bosc de ribera, al temps que s’arrepleguen aliments per als més necessitats

Al Parc Natural de El Fondo tindrà lloc el 22 de novembre un taller d’anellament d’aus conjuntament amb una campanya de recollida de donatius per a l’Associació Protectora d’Animals de Santa Pola i Gran Alacant.

Tenim una bona ocasió en les pròximes setmanes per conéixer les nostre meravelles naturals d’una manera solidària.


Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »