El casc en el Trail

Esportverd obri el debat sobre el seu ús en les curses de muntanya

El casc és un element habitual en esports de muntanya com l’alpinisme o el ciclisme. Tanmateix, al trail encara ens resulta estrany, tot i que en algunes curses a l’Amèrica Llatina és ja obligatori el seu ús. S’obri d’aquesta manera un debat interessant sobre les possibilitats d’incorporar aquesta mesura de seguretat al món del trail.

casc

Argentina i Xile, pioneres

Són diverses les curses a Xile i l’Argentina on un dels materials obligatoris per participar-hi és el casc. No se’n demana un d’específic i és habitual veure els corredors competint amb casc de ciclisme. Una d’aquestes curses és la 4 Refugios celebrada a Bariloche, Argentina.

Pros i contres

Els arguments a favor del seu ús s’expliquen sobretot en aquelles curses que es desenvolupen en zones on poden haver-hi despreniments, pedra solta, blocs inestables, revoltes pronunciades o amb pendents acusades on hi ha risc de caure i relliscar.

En contra de la seua incorporació al món del trail es pot apel·lar a la incomoditat, l’augment de pes de l’equip o l’encariment del material necessari per participar en trails.

El debat, en qualsevol cas, està obert i de segur que interessa als aficionats.


Si t’interessa el tema i vols saber-ne més, pots llegir l’article complet a esportverd.com 

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »