Ultra Nadal Solidari

L’Associació Ultra Fons Solidari presenta un nou repte nadalenc

cartellEn la seua tercera edició amplien distància i objectiusamb un particular doble Ironman

Un grup d’esportistes alacantins apassionats dels reptes «ultra» ha organitzat per tercer any consecutiu una iniciativa solidària. Enguany, a més, ho fan coincidint amb el Nadal. La seua aventura se celebrarà els dies 24, 25 i 26 de desembre. Nadaran, rodaran amb bicicleta i correran amb l’objectiu d’ajudar un grup de 5 xiquets que estan malalts.

Un doble Ironman molt particular

La Asociación Ultrafondo Solidario la formen 5 persones. Dos d’elles, Ángel Doménech i Miguel Ángel Cayuela, seran els responsables de dur a terme el repte esportiu enguany. Cayuela explica que en aquesta edició han volgut «que tinguera una dimensió més gran« i també donar-li «un altre format». És «un doble ironman al nostre estil«, segons les seues paraules.

El repte començarà la vespra de nadal nadant 2.000 metres a la platja alacantina del Postiguet. A continuació, faran els 163km entre Alacant i València en bicicleta. El dia de Nadal tornaran cap Alacant corrent per l’interior; 170 km  amb la dificultat afegida de les zones de muntanya que hauran de travessar. Tenen 37 hores per aplegar a temps a l’etapa final: la San Silvestre alacantina que es disputa el 26 per la vesprada.

IMG_20151115_090846

Els dos aventurers

El desafiament és dur però es mostren confiats de poder-lo assolir. Són dos esportistes experimentats; Ángel és un ultrafondista acostumat als reptes solidaris i Miguel Ángel ha sigut tres vegades finsher a l’Ultratrail Mont Blanc.

Els xiquets, protagonistes

L’associació va nàixer amb vocació solidària. «La motivació va ser que ens adonarem que podíem fer alguna cosa més que córrer per nosaltres«, relata Miguel Ángel. Des d’un primer moment assumien el cost de les seues aventures i els beneficis van íntegres a la causa que elegeixen cada any.

En la primera edició recolliren fons per a la compra de material esportiu per a col·legis de l’extraradi d’Alacant. L’any passat corrien per al xiquet Ángel que malauradament va faltar mesos abans del repte. Tot i això, i a petició de la seua família, continuaren endavant i els fons arreplegats els destinaren a la investigació de malalties arteriobasculars a l’INGEMA e Madrid.

5 històries, un objectiu

reto 2015

Els xiquets, protagonistes

Per a enguany, són 5 menuts amb diferents malalties que els afecten tant a ells com a la gent del seu entorn que els cuiden.

  • Irene té 8 anys i pateix una encefalopatia epilèptica que afecta la seua capacitat motora i de comunicació.
  • Luis, d’11 anys, pateix una hemiparèsia cerebral que interfereix greument en el seu estat cognitiu i motor.
  • Kilian, de 7 anys, té un diagnòstic d’hipomielinització que afecta a la capacitat del llenguatge i la comprensió.
  • Lucia, de 12 anys, té una atròfia muscular que li provoca una gran dificultat motriu
  • i Carla, de 3 anys, també pateix problemes motrius i de comunicació.

Com col·laborar

La col·laboració està  oberta a la ciutadania de diferents maneres. Es poden fer donatius i també hi ha productes a la venda relacionats amb el repte.

Es poden adquirir polseres commemoratives, camisetes i també mallots i culots ciclistes. Tots aquests productes es poden encomanar a través del seu compte de Facebook.

La quantitat que s’arreplege anirà íntegrament destinada a les famílies dels menuts malalts. Ángel i Miguel Ángel tindran uns nadals diferents perquè Kilian, Irene, Lucía, Clara i Luis puguen tindre una vida un poc millor.


Més dades:

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. El Desert com a repte | SLA - […] Ultra Nadal Solidari […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »