El dia de la regularitat

Diumenge es disputa a Villena l’Autonòmic de Regularitat per Muntanya

La muntanya ens permet gaudir de l‘entorn natural de moltes maneres. Es freqüent voler pujar el més alt possible o recórrer una distància com més ràpid millor. Les marxes de la regularitat, en canvi, són una cosa ben diferent. No prima la velocitat sinó la constància. Diumenge a Villena els apassionats d’aquesta disciplina tenen una cita important, el Campionat Autonòmic.

cexvillena_regularidad_copiar

La serra de Salinas, l’escenari

La marxa de diumenge té una distància de 14 quilòmetres, que es disputa per un terreny de dificultat mitjana. La marxa transcorre per la serra de Salinas, que serveix de frontera entre les províncies d’Alacant i Múrcia i se situa a mig camí entre la localitat que li dóna nom, Villena i Yecla.

A la prova s’han inscrit 225 muntanyencs, de clubs valencians i d’altres zones d’Espanya. En l’edició de l’any passat, disputada a Tavernes de la Valldigna, els guanyadors foren Mª José Ros i Isidro Ferri, tots dos del Centre Excursionista d’Atzeneta.

El sistema de competició

salinas

Serra de Salinas

En les marxes de la regularitat la classificació s’obté per la menor diferència entre el temps real de cada participant i el temps de la regularitat estimat.

El tipus de prova permet la participació de gents de totes les edats i diferent condició física. Els marxadors ixen progressivament i van passant per diferents punts de control. Tot el recorregut està perfectament delimitat.

Horaris i dades d’interès

Dissabte a partir de les 5 de la vesprada s’habilitarà la zona d’acampada per als participants a l’Aula de la Natura del Coto de Salinas. Diumenge, a les 7:30, s’oferirà als participants un desdejuni a càrrec del Centre Excursionista de Villena, l’organitzador del campionat.

Els primers marxadors començaran la prova a les 8:00 i a les 9:00 tancarà el control d’eixida. 4 hores desprès, a les 13:00, tancarà el control d’aplegada i al voltant de les 13:30 es farà la cerimònia de lliurament de trofeus.


  • Fotos: turismovillena.com

 

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »