Setmana del cine de muntanya a Castelló

Fins divendres Castelló acull la XIV edició d’aquest certamen

Es projectaran 4 pel·lícules de manera gratuïta

droppedImageLa muntanya és un escenari perfecte per viure grans històries. Grans aventures i gestes que ens emocionen i ens fascinen. La força de la muntanya i la força del cinema s’uneixen en la XIV edició de la Setmana del Cinema de Muntanya de Castelló-Memorial Ramiro Beltrán.

Es projectaran 4 títols que ens faran viatjar des del Perú a l’Antàrtida. Les projeccions son dilluns, dimarts, dijous i divendres a les 20:00h al Teatre del Raval amb entrada lliure.

Tornada al Perú

La primera pel·lícula que es projectarà, dilluns, ho fa fora de concurs com a mostra local. Sota el títol Perú, 10 anys desprès, relata el viatge de 4 muntanyencs del Club Muntanyer la Pedrera de Borriol a la Cordillera Blanca del Perú. És una expedició que ja feren en 2005 i el documental recull la tornada al mateix lloc 10 anys després.

droppedImage_1

Rai Puig a Alaska

Alaska insòlita

El dimarts es projectarà la cinta guanyadora del festival: Paddling to Alaska . Ens apropa la història de Rai Puig, un guia de kayac de 28 anys nascut a Tarragona que ha protagonitzat una inoblidable història a les terres d’Alaska.

Durant 3 mesos, va viatjar tot sol en kayac per l’Inside Passage, un territori situat a la costa occidental d’Amèrica de Nord. Una aventura que ens permetrà conèixer els canals,  fiords i illes quasi inexplorades d’un dels indrets més fascinadors del planeta.

En el seu viatge va recórrer més de 2.000 quilòmetres, completament sol i sense assistència, entre la ciutat canadenca de Vancouver i el Parc Natural de Glacier Bay, ja a Alaska.

Sensacions al Pol Nord

Penjar-se d'una paret com a forma de vida

Penjar-se d’una paret com a forma de vida

El segon premi del festival l’ha guanyat la pel·lícula Sensacions, que es projectarà dijous. Viatgem fins l’illa de Baffin, al Pol Nord, on David Palmada i José María Esquirol han obert una via d’escalada, que comparteix nom amb aquesta pel·lícula.

Al film observem les duríssimes condicions a què es van enfrontar, amb molt de vent, neu i temperatures per davall dels 20º negatius. Els expedicionaris ho defineixen com “un lloc brutal” on saben que estan absolutament sols i sense cap possibilitat d’assistència si les coses van malament.

David i José María estigueren 20 dies a la paret, en una aventura vibrant i extrema.

 Pedalades infinites

droppedImage_3

Antàrtida solitària

L’última de les pel·lícules que es projectarà, divendres, és Pedaladas contra el destino, que ha obtingut el tercer premi en el festival. És la història de Juan Menéndez, que ha creuat l’Antàrtida en bicicleta.

Ha sigut un repte de 1.2000 quilòmetres, sense ajuda ni assistència, pels interminables paratges de l’Antàrtida. Fred extrem i ventisca han sigut els seus únics acompanyants. Un viatge de 45 dies que ens permetrà conéixer de més a prop la immensa solitud de l’Antàrtida.

 

  

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »