Una Dement 100%

Laura Popescu ‘finisher’ de la Marató dels Dements, un any després d’acabar la prova amb el peroné trencat

«Encara li tenia mal record. Però ara ja no. Ara és només la baixada xula abans de l’esvaró»

lauri 2

 

Fa un any va ser una de les heroines de la Marató dels Dements. De les heroines silencioses, d’aquelles que acaben les carreres sense fer soroll i sense estridències. Ho haguera sigut de no ser perquè ara fa un any Laura Popescu (Salvajes Trencaduols) va acabar una fractura al peroné després d’una dolorosa caiguda en els kilòmetres finals a la baixada de les Antenes a Eslida.

Després de mesos de convalescència, de recuperació, d’ànims de la gent que li rodeja, d’esforç i de sobreposar-se al dolor, passat capde setmana, Laura estava de nou a la línia d’eixida de la Marató dels Dements. Amb els 43 km 3800 + per davant d’una de les maratons de muntanya més dures de tota Espanya. Amb l’objectiu d’acabar la prova, de sentir-se de nou corredora de muntanya i fer callar aquells que, des de la distància l’any passat, la jutjaren. I ho va a conseguir després d’un poc més de 10 h de carrera.

Lauri 1Una gran experiència

«La carrera va ser una experiència encisadora» relata Laura per a Sense Límits Aventura. «Eixirem junts el grup dels Salvajes, a ritme i fent comentaris per a riure, com sempre. Al llarg de la prova ens separarem perquè jo sóc més lenta, però a cada estona anava coincidint amb algun conegut».

«Vaig córrer molta estona en solitari també, que m’encanta perquè així no em desvie l’atenció amb altres coses i estic pendent del paisatge. Al km 32 en Íbola, part dels meus Salvajes m’esperaren per animar-me i donar-me abraçades i besos».

Un mal record

I ja en el tram final de la prova arribava l»escenari del crim’, el punt on l’any passat es va caure i fracturar el peroné. «Encara li tenia mal record» ens confesa. «Però ara ja no. Ara és només la baixada xula abans de l’esbaró, esta vegada sense pluja, sense risc d’esvarar-me». Acabada la baixada de nou en la carretera va agafar els Salvajes i entraren els junts en meta. Objectiu aconseguit. 

I de colp Laura es llevaba de damunt algun pes que duia en la motxilla. «Havia fet altres proves abans de la Marató dels Dements, però esta era la carrera que anava a dir-me si estava recuperada del tot o si alguna cosa havia canviat després del paró. Y no, tot bé, igual que abans. Estic recuperada. Ara només falta entrenar més per a tornar al nivell de forma que tenia».


 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »