Una prova, dos gegants

El Desafío Lurbel Aitana reuneix pròxim cap de setmana 1000 corredors en 3 modalitats

DLAitana2014_carrera2

 

«Hi ha que estar ben preparat per a fer esta prova» adverteix Romualdo Domenech, director de carrera del Desafío Lrubel. Més enllà dels km -120, 80 o 42- més enllà del desnivell -7200+, 4500+ o 2600+- més enllà de la condició física de cada un, el Desafio Aitana és un repte majúscul en este final de temporada.

El premi també compensa. «Passar pel cim Aitana, cim senyera d’Alacant, amb una cara nord espectacular, plena de boscos, passar pel Puig Campana amb el desnivell brutal que presenta, la possibilitat d’estar veient sempre la línea de mar. I la zona nova de Serrella que també és impresionants amb tots els paisatges que té» enumera Romualdo.

aitana 120 km 1000 corredors

Seran vora 1000 corredors els que este dissabte eixiran des de Finestrat per omplir les muntanyes més emblemàtiques de la província d’Alacant. Aquelles que són atractiu i imant per a un bon grapat de corredors locals, i també internacionals. De fet hi ha inscrits participants de 15 països alguns tan llunys com EEUU, Uruguay o Austràlia.

aitana 81 kmEixida a les 06:00 h

A les 06:00 del mati de dissabte és dona l’eixida a les proves reina, la de 80 km  i la novedosa prova de 120 km 7800+ que és de les poques que trenca la barrera dels 100 km a la Comunitat Valenciana.

Màxima puntuació amb 6 punts per aquells que aspiren a anar al UTMB.

aitana 40 k

El fred i la nit

Bon aperitiu a esta prova que eixirà de nit i farà de nit bona part del seu recorregut. «El màxim de temps és de 30 hores, i més de la meitat seran de nit, així que la gent ha d’estar preparada també per als canvis de temperatura que poden produirse». De moment la meteorologia á relativament benèvola amb una màxima de 16 graus i una mínima de 6. Però en muntanya i passant dels 1500 metres a l’Aitana qualsevol cosa pot ocòrrer.

Els favorits

Entre els favorits Sebas Sánchez (Maraton Crevillent) subcampió de la Copa d’Espanya d’Ultra Trail. El de Petrer que i tot i que du una temporada molt llarga, encara li queda gasolina com va demostrar passat cap de setmana fent pòdium a la II Marató dels Dements a Eslida. També Daniel Martínez Rufete (Grumocs Callosa de Segura), guanyador l’any passat de la prova de 84 km.

En dones la principal favorita a la victòria és Gema Arenas (Alpino Benalmádena), campiona d’Espanya d’Ultra Trail 2015, que arriba en forma i en ratxa a les nostres terres després d’haver trencat el rècord fa quinze dies a la K-25 de Serra. També ho intentarà Yolanda Valiente (Atletisme Running Cid Petrer) guanyadora del UTMB en categoria veterana femenina i guanyadora l’any passat del Desafio Lurbel Aitana 85 km en companyia d’una Myriam Talens que enguany repeteix a la distància de les 80 km. El cap de setmana es presenta apassionant a Finestrat.


Més dades:

Fotos: Comunicació Desafio Lurbel Aitana

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »