La màgia del Trail

La història de José Mestre, finisher del Desafío Lurbel Aitana després de trencar-se els lligaments

MESTRE

 

«Pensava que no podria tornar a còrrer per muntanya» conta José Mestre (Corriol Extrem) que passat cap de setmana va ser finisher del Desafio Lurbel Aitana 120 km 7800+«Ací he tornat a sentir-me corredor», explica el veterà corredor d’Oliva que al 2010 va ser segon al Ultra Trail Muntanyes d’Alacant.

Després de molt de temps enfrascat en la recuperació d’una operació del trencament dels lligaments creuats que es va fer ara fa 5 anys a un entreno. «Em va costar molt de poder fer l’operació i després tocà començar de zero, poc a poc i al principi amb molt males sensacions».

MESTRE 2Una lesió dura

La paciència és clau en la recuperació d’una lesió com esta dels lligaments creuats que, als futbolistes els té 6 ó 7 mesos fora dels terrenys de joc amb tots els mitjans a la seua disposició. A un ‘mortal’ li costa prou més de temps. I més encara, recuperar sensacions corrent per muntanya i superar la por a la inestabilitat del genoll en un terreny ja de per si inestable.

El Desafío Lurbel Aitana de passat diumenge era la prova definitiva de la recuperació de José. Més encara quan es tractava d’un recorregut de bon record. «El traçat era molt paregut al d’aquell Ultra Trail Muntanyes d’Alacant, tot i que aquell eren 170 km i s’eixia de Alcoi i no de Finestrat. Ens va captivar i, només vore que es feia el Desafío Lurbel Aitana per esta zona, vam ser dels primers en voler apuntar-se».

El record del UTMA

Aquell Ultra Trail Muntanyes d’Alacant va ser tota una experiència. José Mestre va acabar segon per darrere de Francisco Robres Monforte, en una prova que es recordarà per la tempesta d’aigua i pedra que caigué en meitat del recorregut. «Passant la Mallada del Llop caigué una tempesta brutal. Haguérem de parar tots a protegir-nos.Hi hagué qui no va voler continuar però nosaltres anàrem endavant, ja estavem entre els primers i anarem avançat fins quedar segon en meta. Va ser la carrera de la meua vida».

Un descobriment…

Més enllà del resultat. José Mestre va quedar enamorat de les muntanyes. «Veniem un 10 corredors del club del fer el UTMB i no ens pensàvem que ací podriem trobar açò. Aitana la vaig passar de nit, però el Benicadell, el Montcabrer, la Mallada del Llop… em vaig quedar sorprés del que teniem ací al costat de casa».

…i la màgia

5 anys després, passat cap de setmana José Mestre pogué disfrutar de nou d’eixies muntanyes i pogué disfrutar de la sensació de sentir-se de nou corredor de muntanya. Entrava a meta després de 25 hores i 09 minuts. Fent temps per poder entrar en meta amb els seus fills a les 7 de la matinada.  «Eixa ha sigut la màgia. Poder estar a estes muntanyes que tan me donaren ara fa 5 anys. I poder entrar en meta amb els meus fills».

mestre 3


Fotos: José Mestre / jaime González / www.mychip.es

Compartir aquesta notícia a

1 Comentari

  1. Estic molt orgullos de pertenyer al Corriol Xtrem i estar al costat d’un dels meus referentes entre altres dins del Club. Pep Mestre fa honor al seu cognom, es tot un mestre, els pocs anys que porte al mon de la muntanya, ja que vinc d’altres disciplines he aprés molt al seu costat. Lo que et dona la ultra distància ell ho aplica a la vida, hi han moments baixos que es tenen que superar i els moments bons aprofitar-los. Gràcies Pep pel que ens dones i segueix aixina per sempre. Amunt Corriol Xtrem!

    Escriu una resposta

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »