Triple rescat de muntanya a Castelló

Actuacions dels bombers a Puebla Arenoso, Chovar i Calig

calig @SiABA major presència d’aficionats a la muntanya, major probabilitat de pair incidents. Este cap de setmana llarg ho estem comprovant amb les diverses actuacions que estan tenint els diversos organismes encarregats de vetlar per la seguretat de tots aquells que fan activitat de muntanya.

Particularment activa va estar la jornada d’este dilluns 7 de desembre a la província de Castelló, on els integrants del SIAB Castelló hagueren d’actuar en diverses localitats i en diverses circunstàncies.

Rescat a un ciclista a Calig…

A primera hora del mati d’ahir els Bombers del CPBC parc Baix Maestrat hagueren d’atendre la cridada d’un practicant de BTT que va patir una  caiguda a Calig. Els integrants del cos de bombers es traslladaren per via terrestre i una vegada localitzat el ciclista procediren a traslladar-ho a la masia de cuatre vents des d’on va ser traslladat en helicòpter Medicalitzat a l’Hospital de Vinarós.

…a la via ferrata de Puebla Arenoso

Hores després va ser a la localitat de Puebla Arenoso on va ser necessària la intervenció dels Bombers per ajudar un muntanyer, un escalador que va patir una caiguda a la via ferrata de Puebla Arenoso i s’havia ferit a una cama. Actuaren en este cas els integrants dels Parcs de l’Alta Palància i del Baix Maestrat que traslladaren l’escalador ferit en un helicòpter medicalitzat a l’Hospital General de Castelló.

…i també a Chovar

I per últim, també hagueren d’intervindre els bombers de Castelló per atendre una dona que va patir una ferida al turmell quan es trobava practicant senderisme a la localitat de Chovar. Els efectius del Parc de la Plana Baixa hagueren de rescatar-la i ser traslladada en ambulància a l’hospital.

El cos d’un senderista a Petrer

sierra del cidD’altra banda, els bombers d’Alacant trobaren este cap de setmana el cos sense vida d’un excursionista d’Elda que passat dijous va caure al buit quan estava fent una ruta en solitari per la cara nord de la Sierra del Cid. El senderista era d’Elda, tot i que residia a Castalla, a soles, fet pel quan no s’havia denunciat la seua desaparició.

La motxilla com a pista

Va ser la vesprada de dissabte quan un grup de muntanyers va trobar la seua motxilla trencada amb sang a prop d’un cami forestal i segons indica el diari Información, donaren avís al 112 que ràpidament posar en marxa un dispositiu d’emergència on participaren algunes dotacions de la Policia Local de Petrer, i bombers de l’Area Operativa de Vinalopó i del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant, amb algunes patrulles del Cos Nacional de la Policia.

A les 17 h de la vesprada de dissabte va ser quan es va trobar finalment el cos sense vida que va ser traslladat a la seu de la policia local de Petrer a l’espera de que se li practicara l’autopsia.


  • Més dades: http://senselimitsaventura.com/2015/11/22/cap-de-setmana-daventura-accidentat/
  • Foto: @SIAB_Castellon
Compartir aquesta notícia a

1 Comentari

  1. La Vía ferrata de Puebla de Arenoso no lo es tal ya que fue desequipada hace siete años. Meterse a escalar una ferrara sin ningún tipo de seguridad, (no hay ningún parabolt ni cables) no es más que una irresponsabilidad.

    Escriu una resposta

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »