Una dona de «ferro»

La corredora Sofía García guanya a la K42 Canarias Anaga Marathon setmanes després de superar una forta anèmia 

sofia garcia

 

«Fa tres mesos era impensable. Estava a una llitera d’un hospital ficant-me ferro en vena i superant una anèmia molt forta. I ara mira». Són les primeres paraules que pronuncia Sofia García (2xU-Tècnica) minuts abans d’agafar el vol de tornada des de Canàries on passat cap de setmana va vèncer a la K42 Anaga Marathon.

La corredora de Castelló va ser la més ràpida en fer els 44,8 km 2650+ que presentava esta atractiva prova a les Illes Canaries, amb un temps de 05h 10′ 13″, traent una considerable avantatge a la segona classificada, la catalana Marata Prat amb 05:50:30 i la corredora islandesa Elisabet Margeirsdottir amb 05:55:38.

sofia garcia 2«Estic molt contenta i molt emocionada amb el resultat» relata Sofia per a Sense Límits Aventura, que en tot cas no va tindre una prova fàcil i hagué de sobreposar-se a un inici molt ràpid fins que va arribar el km 28 amb l’ascensió al Chinamada, el lloc on el dia anterior havien fet el Kilòmetre Vertical.

Un recorregut atractiu 

«Era una pujada no molt dura, però si molt constant, amb algun tram que es deixava còrrer. El problema era el sol que colpejava fort en el cap. Allà vaig fer una bona remuntada i en arribar al km 38 i en vore que encara tenia forces, vaig apretar encara més per arribar molt bé a meta».

A la fi, la primera femenina amb molt de marge, i la que fa 20 de la general. a una prova que també recordarà per algunes de les imatges que li oferiren els paratges per on transitava. «Estava plena de senderets que passes bordejant els acantilats i parts aerees molt guapes amb la mar a un costat i el barranc a l’altre».

De tornada a casa, poc de temps per a descansar i de seguida a pensar en el 2016. Després d’un 2015 ple d’experiències diverses amb la victòria a la Baikal Ice Marathon, a les Illes Azores o el pòdium a Tapalpa a Mèxic. Ara l’inici de 2016 es presenta amb objectius més casolans. «La següent prova serà el Kilòmetre Vertical a Gandia (on ja va vèncer al 2015), i després possiblement torne a fer el Campionat de Lliga de Carrera per Muntanya FEMECV, que ja fa unes temporades que no la faig».


Més dades

Foto: Facebook k42 Canarias Anaga

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. La MABO abre la Copa de España | SLA - […] mujeres el favoritismo se reparte entre Sofia García (2xU Tècnica) y Raquel Jordà (Aper Alcoi), aunque las dos se quieran quitar…
  2. La reina de les maratons | SLA - […] Una dona de “ferro” […]
  3. Valencians a la Transvulcània | SLA - […] Una dona de “ferro” […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »