GR10, l’origen d’un trail

L’any 2008 Juanan Ruíz va travessar la província de València 

Va tardar menys de 12 hores en recórrer el GR10

juanan2

El 9 de gener es disputa una nova edició de l’ultratrail GR10-XTREM. Són 94 quilòmetres que van des de Puçol fins Andilla, passant pels paratges més emblemàtics de la Serra Calderona. Aquesta aventura va començar ara fa 7 anys i fou de la ma d’un home: Juanan Ruíz, atleta de Vila-Real. Va ser el primer que va fer aquest recorregut, sense pensar que la seua fita donaria peu a un dels trails de referència de la Comunitat Valenciana.

20 de desembre, de matinada

El germen d’aquesta aventura el trobem el 20 de desembre de 2008. Són les 6 de la matinada i Juanan Ruiz deixa Puçol en direcció oest. La meta estava molt lluny, a l’altra banda de la província de València en el límit amb Aragó: Andilla.

Pel mig, més de 90 quilòmetres, infinitat de pujades i baixades i milers de metres de desnivell acumulat. El denominador comú, el GR10. Va ser el naixement d’aquest trail, que ara, cada any, cobreixen centenars de persones

La Canal del Garbí, un dels punts clau

La Canal del Garbí, un dels punts clau

El primer finisher

Juanan tenia clar quin era l’objectiu: no sols aplegar sinó completar la ruta en menys de 12 hores. Semblava missió impossible, davant la magnitud del repte.

Molts quilòmetres i desnivells importants quedaven per davant: el Garbí, la Cova Santa o la Bellida constituïen dificultats a superar.

Poc després de les 5 de la vesprada, 11 hores i 19 minuts desprès de partir, Juanan acomplia el seu objectiu. Es va convertir en el primer finisher del GR10-XTREM i amb una marca destacada.

Juanan estarà enguany en el briefing previ a la cursa divendres 8 de gener. Serà un testimoni ben interessant.

D’un a tres-cents

D’aquella primera experiència individual va nàixer aquest ultratrail, que ara reuneix centenars d’atletes. Dissabte 9 de gener prendran l’eixida 300, i no en són més per les limitacions mediambientals. La prova està organitzada pel Club de Muntanya CxM València.

Entre els participants destaca una nodrida presència d’atletes internacionals. L’objectiu és el mateix per a tots, creuar la província de València de banda a banda. 94 quilòmetres i més de +4000m recorrent el GR10.


 

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. El moment del GR10 | SLA - […] A les 19:00 es farà el briefing de la prova que comptarà amb un convidat d’excepció: Juanan Ruíz. En…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »