El moment del GR10

Dissabte es disputa l’ultra entre Puçol i Andilla

94km per creuar de banda a banda la província de València

_DSC0070_cr_ps

Amb el segon cap de setmana de l’any aplega el primer gran repte en el món del trail valencià. El GR-10 XTREM recorrerà vora un centenar de quilòmetres pel cor de la província de València. El tret d’eixida es dispararà a Puçol i la meta se situa en La Pobleta d’Andilla, a tocar d’Aragó. Els guanyadors de l’edició anterior estaran dissabte per defensar títol.

+4000m

En els 94 quilòmetres de què consta el trail els participants hauran de superar un desnivell positiu acumulat de 4.140 metres. La cursa passa per punts tant exigents i espectaculars com la Canal del Garbí, la Cova Santa o la Bellida, que amb els seus 1.130 metres d’altitud és el sostre de la prova.

Javier Cisneros, organitzador i president del Club de Muntanya CxM València, ha valorat com a molt positiva la «col·laboració de tots els municipis per on transcorre la cursa». A més, «s’ha buscat la major implicació possible de tots els clubs de la zona», ha afegit.

Defensa del títol

En l’edició de l’any passat Daniel Amat es va proclamar campió en categoria masculina amb un temps de 9:56:17 i en categoria femenina la vencedora fou Denise Zimmermann amb una marca de 12:33:47. Tots dos prendran l’eixida dissabte a les 9 del matí per tractar de reeditar el títol aconseguit en 2015.

En total, 300 esportistes participaran en la prova. En podrien ser mes però les restriccions mediambientals ho impedeixen. L’expectació, en qualsevol cas, és màxima i el GR10-XTREM té fins i tot llista d’espera.

L’agenda

Divendres entre les 18:00 i les 20:00 es durà a terme la recollida de dorsals a l’Espai Jove de Puçol. A les 19:00 es farà el briefing de la prova que comptarà amb un convidat d’excepció: Juanan Ruíz. En les seues cames està l’origen del GR10-XTREM, desprès que completara la ruta en l’any 2008.

A les 22:00 hi haurà un sopar de germanor en el poliesportiu. 8 hores desprès començarà l’aventura.

Més dades:

GR10, l’origen d’un trail

http://senselimitsaventura.com/2015/12/24/gr10-valencia-extrema/

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »