Un chino en el GR-10 xtrem

 Houping Jiang ‘finisher’ del GR-10 Xtrem més internacional

477_75_163522000

 

Cada vegada més lluny, cada vegada més internacional. Així són les proves de Trail que any rere any van consolidant-se a les nostres terres. L’exemple el tinguerem passat cap de setmana amb la presència d’un corredor de la Xina a la VII edició del GR-10 Xtrem.

Houping Jiang de l’equip Huawei va aconseguir el seu objectiu i va finalitzar els 94 km que separen Puçol d’Andilla en un temps de 16 hores 35 minuts i 16 segons, entrant en meta ja de nit, poc abans de les 23 hores.

Cansant però amb un somriure en el rostre com s’aprecia a la fotografia de www.mychip.es. I en bona companyia, els catalans Julian Muñoz de la Nava i Enric Sabaté, amb qui fer els kilómetres finals del GR-10, el seu primer Ultra Trail després d’haver fet als últims anys la Riaza Trail Challenge a Segovia  de 60 km o la Dusseldorf Marathon.

No li passaren factura els kilómetres perquè de fet va aconseguir avançar posicions en el segon tram de la prova fins acabar en la posició 176 d’un total de 238 finishers.

«El camí correcte»

«Hem tingut corredors d’altres països, com enguany de països de centre europa i nòrdics, o també del Japó, però mai de la Xina» explica Javier Cisneros director del GR-10 Xtrem. «A més és curiós perquè va vindre ex professo des de Madrid, on sembla que viu des de fa uns anys fent inversions. I no coneixia ací a ningú. De fet, en acabar la prova haguèrem de dur-lo en furgona a València».

La presència del corredor xinés va ser la nota exòtica del GR10 Xtrem 2016. Coneixiem alguns corredors asiàtics a Europa, especialment japonesos, que havien participat a proves tan destacades com el UTMB, a un pais on correr per asfalt i per muntanya és també una moda després del llibre «De qué hablo cuando hablo de correr» de Haruki Murakami. Però no teniem constància de corredors d’Ultra Trail de la Xina a les nostres terres.

«Crec que estem duent el camí correcte» explica Javi. «Cada vegada el GR10 Xtrem conta amb participatns d’altres punts d’Espanya i d’altres països, a més de poder tindre gent de tots els punts de la Comunitat Valenciana. Hem de destacar també la xarxa de voluntaris impresionant de tots els pobles per on passa la prova. I això és el que fa que la prova siga atractiva».

Ambient i animació

Atractiva per als corredors i atractiva per als espectadors, perquè acompanyant l’oratge com a les dos últimes edicions, cada volta hi ha més públic a les localitats de pas. «I no només la gent que acompanya als corredors sinó gent que és aficionada al Trail, i vol viure la prova. Un poc a l’estil del nord del Pais Basc. La gent vol seguir les proves in situ, en el mateix lloc, per tota la muntanya hi ha gent, i això a poc a poc estem aconseguint-ho. Això és bo per a la prova per al corredor i per als organitzadors, perquè es molt gratificant vore com creix una prova que s’ha parit des del club». Una prova de la que ja tenen constància, fins i tot a la Xina.

 


Més dades:

Juanma es consagra al GR-10

Foto: www.mychip.es

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. El primer Ultra de l’any | SLA - […] Un chino en el GR-10 xtrem […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »