13.000 llicències en un mes

La FEMECV confia en arribar enguany a les 20.000 llicències en muntaya

El Trail guanya pes entre les disciplines més practicades

llicènciaMuntanya segura, aventura segura. Ja són vora 11.000 els practicant de muntanya de la Comunitat Valenciana que en el que duem de 2016 s’han tret la llicència amb la FEMECV (Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana).

Exactament són 13.058 els esportistes que han tret la seua llicència, a través de la FEMECV directament, o bé a través d’algun dels club o els punts oficials que hi ha a diversos comerços.

Vora 11.000 llicències sumant les quatre  modalitats que hi ha:

  • Llicència A: Bàsica (Espanya)
  • Llicència B1: Espanya, Pirineu Francés i Andorra
  • Llicència B2: Espanya, Europa i el Marroc
  • Llicència B3: Espanya i la resta del món

El creiximent dels últims anys amb destacats increments anuals: 15.091 al 2013, 16.700 al 2014 i 17.800 al 2015

Una dada que confirma el creiximent dels últims anys amb destacats increments anuals: 15.091 al 2013, 16.700 al 2014 i 17.800 al 2015. I una dada que confirma també les expectatives de la FEMECV de poder acostar-se a la xifra de 20.000 federats, a la que l’any passat estigueren molt a prop d’arribar. «Jo confie que arribarem i m’agradaria que poguerem estar en eixos 20.000 federats» ens conta Paco Durà, president de la FEMECV.

Seguretat

Més enllà dels avantatges que suposa estar federat a l’hora dels descompters en determinats allotjaments, o dels avantatges quan hi ha alguna situació de risc que implica algun rescat com malauradament hem tingut en este inici de 2016, que hi haja un major nombre de federats implica una major seguretat per a tots. «Que la gent es federe implica que hi haja més formació en els esportistes» explica Durà.

Cada volta més Trail

Des nous federats continua a l’alça la tendència dels corredors de muntanya, que cada volta sumen un major percentatge a la nostra terra. “Fa 3 anys, segons els estudis el 90% dels federats eren senderistes i l’altre 10% practicants de l’escalada,  alpinisme, barranquisme… Hui en dia ja hi ha un 30% dels federats que són corredors de muntanya, 60% senderistes i 10% d’altres disciplines”.

En breu, a més comença el Campionat de Lliga de Carreres per Muntanya que enguany farà la seua primera parada a Alfondeguilla pròxim 14 de febrer.


Més dades:

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »