Comença la Lliga CxM a Fondeguilla

Serà l’inici de la competició desprès de l’ajornament d’Aigües

Les proves de Genovés i San Gabriel completen l’agenda del cap de setmana

La lliga de carreres de muntanya de la FEMECV viurà el seu tret d’eixida diumenge a Fondeguilla, la Plana Baixa, amb la cursa «Samaruc». La primera prova hauria d’haver-se celebrat a Aigües el 24 de gener, però complicacions burocràtiques ho van impedir. 300 atletes prendran l’eixida en les diferents categories.

21 km 1500+

La prova absoluta començarà diumenge a les 9:00. Són 21 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 1500 metres. El punt mes elevat del recorregut se situa en els 747 metres i es passaran punts com l’Arquet, la Penya Migdia, el Barranc del Forcall o l’Estocador.

Perfil de la cursa

Perfil de la cursa

La cursa es disputa també en categories cadet, júnior, promesa, veterans i màster. Tant l’eixida com la meta estan ubicades en la Plaça de l’ajuntament i la prova està organitzada pel C.M Volta al terme.

cardona 2

Guanyadors de 2015

El campió de la Lliga CxM 2015Ignacio Cardona, estarà diumenge a Fondeguilla. Miguel Ángel Sanchez i Jonathan Rogla són altres dels favorits. En categoria femenina, la guanyadora en 2015 fou Melissa Gali i l’acompayaren al podi Raquel Martínez i Eva Bernat, qui ha confirmat la seua participació diumenge.

Homenatge al Samaruc

La cursa de Fondeguilla serveix per homenatjar i reivindicar la recuperació d’una de les nostres espècies animals més característiques: el Samaruc.

Es tracta d’una espècie en perill d’extinció que habita en aigües dolces. Un dels pocs llocs on el podem trobar actualment és el paratge de l’Arquet, al terme de Fondeguilla. Segons expliquen, «potser és l‘únic lloc on el Samaruc ha sobreviscut de manera natural».

Genovés i Alacant, més esport 

A banda de la cursa Samaruc, el cap de setmana de muntanya el completen la II Mitja Marató per Muntanya i Marxa Senderista l’Aventaor del Genovés i el V Cross San Gabriel d’Alacant.

La prova de Genovés tindrà lloc diumenge, en doble modalitat. D’una banda, la Mitja Marató amb 21 km i +960 que tindrà el tret d’eixida a les 9.00. 45 minuts desprès començarà la Marxa Senderista, de 17 km i un desnivell positiu acumulat de 660 metres. La llista d’inscrits per a les dos proves supera els 500.

Pel que fa a Alacant, també diumenge es disputarà el V Cross San Gabriel sobre una distància de 8 quilòmetres. Serà la primera de les curses puntuables per a la Lliga Cross Series 2016.


 

Més dades:

Ajornada la primera prova de la Lliga CxM

 

Veterans amb molta guerra

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »