El trail més Gegant

Ondara acull el VIIé Gegant de Pedra diumenge

Borriol, Llosa de Ranes i la Marató d’Espadà completen l’agenda

El cap de setmana de trail es presenta molt interessant amb 4 curses en territori valencià. Destaquem principalment el Gegant de Pedra, cursa que recorrerà diumenge el cor de la Marina Alta. Les altres 3 proves també tindran lloc diumenge, en una jornada 100% trail.

Vèrtex i cresta de Segària 18-12-2011 012

Vértex i cresta d Segària

El gegant de Segària

Per setena edició, Ondara serà l’escenari del Gegant de Pedra. El trail cobreix una distància de 19’2 quilòmetres amb amb un desnivell acumulat de +1200 metres.

A banda de la cursa competitiva, també se celebrarà una marxa senderista de 14 quilòmetres i +700 metres. L’escenari és la Serra de Segària, de la que gaudiran els vora 600 participants. 

Tots pendents de ‘El Mur’

La d’Ondara és una cursa molt ràpida en els seus primers quilòmetres. La primera gran dificultat és l’ascensió a les antenes de Segària; 2’5km on se supera un desnivell de 350 metres.

Desprès d’una baixada molt ràpida, els atletes s’enfrontaran al tram més dur de la prova: la pujada a la Cova del Bolumini, coneguda entre els participants com El Mur, per la seua duresa. Són 900 metres fins el Portet de Beniarbeig, on s’afegiran altres 250 metres de desnivell positiu acumulat.

La prova amb la pujada final als albergs, on se situa la meta d’esta cursa gegant.

Doble cita a la Serra d’Espadan

maraton-espadan-2016-descripcion

Foto: Maratón Espadán

Altra de les cites destacades del cap de setmana és la XVIII Marató Espadan, que enguany inclou com a novetat la celebració també de la I Mitja Marató, que es disputarà sobre una distància de 24 quilòmetres.

L’eixida i aplegada se situa a Sogorb. En la prova llarga es passarà per punts com la Cascada del Salt de la Núvia, Bellido o la pujada al Pic Espadan, punt més dur però també més bonic de tot el recorregut.

Trail també a la Costera i Borriol

També diumenge tindrà lloc l’estrena al calendari valencià del Trail de Muntanya Llosa de Ranes. La cursa es disputa sobre una distància de 15 quilòmetres i hi participaran uns 160 atletes. En paral·lel es farà també una marxa de caminants de 10 quilòmetres.

Més al nord, a la Plana Alta, viurem diumenge una prova molt més veterana: la Marxa a Peu de Borriol que viurà la seua edició número XVIII. Seran 25 quilòmetres amb +1100 m. L’altra opció és la marxa no competitiva, de 15 km amb +530m.


 

Més dades:

Una carrera Gegant

Segària, Gegant de Pedra, un Trail fet conferència

Un gegant i dos amics

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »