Ferits dos escaladors a Sax i Calp

Rescatats en patir caigudes a la Sierra de Cabrera i al Morro del Toix

saxDoble rescat en la jornada d’ahir dissabte a terres alacantines on dos escaladors hagueren de res atesos per diverses caigues a Sax i a Calp.

En el primer cas va ser un jove de 31 anys que va resultar ferit quan estava practicant escalada a la Sierra de Cabrera. Segons informen des del 112, el jove va patir una caiguda d’uns 5 metres quan estava a la zona de Peñas del Rey.

La caiguda que va provocar-li algunes ferides de gravetat, fet pel que hagué de mobilitzar-se un helicòpter medicalitzat, que va ser qui finalment pogué traslladar a l’escalador fins el Parc de Bombers de San Vicent del Raspeig, lloc des d’on un SAMU el va traslladar fins a l’hospital on hagué de ser atés en tindre 3 vertebres trencades, segons indica el Diario Información.
Captura de pantalla 2016-02-21 a la(s) 13.43.02

També hagué de ser rescatat un home de 58 anys quan estava baixant una paret al Morro del Toix entre Calp i Altea. L’home va caure des d’uns 7 metres d’altura i es va produir ferides al braç i al maluc motiu pel qual va ser traslladat a l’Hospital de Dènia.

Múltiples rescats al 2016

En els dos mesos que duem de 2016 està produint-se un gran nombre d’accidents vinculats amb els esports de muntanya i en especial quant a la pràctica de l’escalada, amb actuacions dels nostres servicis de rescats a Andilla, Chulilla, Serra de Bèrnia…

L’hivern suau de la nostra Comunitat convida a practicar esports de muntanya també en esta època de l’any i a atraure molts visitants d’altres punts de la geografia espanyola i de tota Europa que volen disfrutar de l’escalada amb bones temperatures i bon sol.

Cal recordar, en tot cas, la necessitat sempre d’extremar tot tipus de precaució, i l’agraïment als integrants dels diversos cosos que conformen els equips de rescat.


Mes dades: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2016/02/21/escaladores-heridos-gravedad-sufrir-sendas/1730541.html

Rescat d’altura en Andilla

Rescatat un escalador a Chulilla

Rescat d’un escalador a Bèrnia

Rescat aeri d’una senderista a Alfondeguilla

Triple rescat a la Marina

 

 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »