L’art de la muntanya

Petrer acull dissabte la VIII Gala Cuentamontes 

Premis a les millors obres artístiques de temàtica muntanyenca

La muntanya pot resultar una experiència molt inspiradora per als qui la freqüenten. Poques coses es poden comparar amb les sensacions que podem extraure amb les vistes que ens proporciona un pic imponent, o amb les emocions d’una bona aventura. L’art permet canalitzar perfectament aquesta visió del món i, com cada any, la Gala Cuentamontes, organitzada pels Centres Excursionistes de Petrer i Elda i el Club Alpí d’Elda, reconeix els treballs artístics més destacats en l’àmbit de la muntanya.

7000

Històries d’altura

Els premis Cuentamontes inclouen diverses categories literàries amb temàtica muntanyenca. Així, el Premi Nacional de Literatura Cuentamontes 2015 reconeixerà la trajectòria d’Eduardo Pisón, expert en Glaciologia i Geografia amb treballs publicats sobre Antàrtida, l’Himàlaia o els Andes, entre d’altres.

8000

Mario Roig amb una de les seues pintures

L’obra Ponte en mi lugar, de Juan Carlos Pereletegui i El Spigolo de la Madonna, de José Francisco Maestre, són dos de les obres de narrativa guardonades. Tu tierra, d’Ana Flores, i Indómita montaña y Alma en ausencia, de J.F. Maestre i Octavio Pérez es troben entre els treballs poètics reconeguts.

Un llenç immillorable

Imatges i històries sobre expedicions als pics més elevats del planeta ens les trobem de moltes maneres. També a través de pinzell i llenç.

L’artista alcoià Mario Roig s’emporta el Premi Cuentamontes de Pintura, per la seua col·lecció dedicada als huitmils.

Muntanyisme de pel·lícula

Com a novetat, enguany s’inclou en el catàleg d’obres guardonades l’àmbit cinematogràfic, en un premi que compta amb la col·laboració de la FEMECV. La pel·lícula documental Pedaladas contra el olvido, de Pedro Marín García, ha sigut la guanyadora. Conta la història de Juan Menéndez, que ha creuat l’Antàrtida en bicicleta, en una aventura de 12.000 km.

El film equatorià Sola ha guanyat el Premi Sebastián Álvaro al millor documental d’expedicions i també el de millor guió.

Premis d’Honor

A banda dels premis artístics, la Gala Cuentamontes també reconeixerà la trajectòria de persones i institucions amb un servei continuat cap a la muntanya i els seus valors. La Unitat de Brigades d’Emergència (UBE) de la Generalitat rebrà el premi Solidaritat en la Muntanya, en reconeixement a la seua tasca en defensa del nostre patrimoni natural.

D’altra banda, el Premi D’Honor al Muntanyenc exemplar, que reconeix la tasca de persones que han contribuït al desenvolupament del muntanyisme a la Vall del Vinalopó, ha recaigut en Juan Español Vidal, Pascual Soler i Antonio Vera, a títol pòstum.

La gala tindrà lloc dissabte 27 de febrer al Teatre Cervantes de Petrer a partir de les 19:00.


Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »