Troben mortes dos de les senderistes perdudes a la Tinença

El temporal de neu es cobra dos víctimes, el tercer senderista es rescatat amb vida

Les dones eren experimentades senderistes que ja havien fet eixa mateixa ruta en altres ocassions

 

rescat

 

La tragèdia torna a estar present a la muntanya i s’ha dut per davant la vida de dos dels senderistes a qui s’ha estat buscat este cap de setmana al nord de Castelló, després quedaren atrapats dissabte en el temporal de neu. El 112 ha informat passades les 19:00 de la vesprada que dos dels senderistes han perdut la vida, segons han confirmat agents de la Policia Judicial.

Els 3 senderistes es perderen este dissabte atrapats en la ventisca i el temporal de neu quan es trobaven al terme municipal de Castell de Cabres i de Vallibona, al nord de Castelló, en principi tractant de realitzar de forma autònoma algun dels trams de la coneguda com la ruta dels 7 pobles de la Tinença de Benifassà. 

Dones experimentades

CM La PedreraLes dos dones que perduren la vida eren dos habituals de la muntanya i havien realitzat eixa mateixa ruta en diverses circunstàncies, segons informa el diari El Mundo.

Una d’elles, Cristina, era socia del Club Muntanyer La Pedrera de Borriol que este dilluns posava un missatge de condol al seu facebook. L’altra dona, Patricia, d’orige colombià, era també habitual de la muntanya encara que no conste que formava part de cap club.

gva 1Avís ja de nit

Dissabte a la nit, al voltant de les 23:00 h, es va donar l’avís als servicis d’emergència a qui tractaren d’indicar el punt aproximat on es trobaven i on els ha tocat passar la nit.

Les complicades condiciones meterològiques amb continua presència de vent i de neu han dificultat les tasques de rescat, i de gva 2fet, en diversos moments del dia de hui el vent ha impedit que puguera fer-se servir l’helicòpter, i la neu complicava molt l’accés per les pistes forestals al punt on es trobaven els senderistes.

CcUX62LWwAQi2sf

Trobades esta vesprada

Finalment, al migdia d’este diumenge, un helicòpter de la Generalitat localitzava un dels senderistes, que ha conduit als equips de rescat al punt on es trobaven les altres dos senderistes, al Mas del Boix, punt on han arribat a les 18:43 els servicis d’emergència que només han pogut certificar la seua mort. L’altre excursionista ha estat traslladat a l’Hospital General de Castelló.

rescatA 3,5 km de Castell de Cabres

L’infortuni ha pogut esta vegada amb el treball dels més de 70 integrants dels diversos equips de rescat que han col.laborat en les tasques per a localitzar els senderistes. Uns senderistes que estaven a nomes 3,5 km de Castell de Cabres segons informava el compter de twitter de 

 


Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Rescatats 5 excursionistes a Llucena | SLA - […] Segons informa el SIAB en el moment de trobar els excursionistes estava començant a nevar i a baixar molt…
  2. La MABO abre la Copa de España | SLA - […] Ibáñez, integrante del Club Muntanyer la Pedrera de Borriol que perdió la vida recientemente en un desafortunado incidente en…
  3. Rescatats dos senderistes a la Tinença | SLA - […] Troben mortes dos de les senderistes perdudes a la Tinença […]
  4. Top 12 de SLA | SLA - […] 7.- Troben mortes dos de les senderistes perdudes a la Tinença […]
  5. 1 any d’aventura | SLA - […] Troben mortes dos de les senderistes perdudes a la Tinença […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »