Chelva obri l’Open d’Espanya BTT XCO

Nombrosa presència internacional en una prova de categoria olímpica

Els Internacionals BTT XCO Chelva Gran Premi Cult Bikes donen el tret d’eixida a l’Open d’Espanya BTT de Cross County Olímpic. La prova debuta en el calendari de l’Open i reunirà ciclistes de nivell internacional. Dissabte i diumenge, la Serrania respirarà BTT pels quatre costats.

ivan

Ivan Díaz. Foto: Chelva Bike Racing

S’obri el teló

La de Chelva serà la primera de les cinc proves que configuren l’Open d’Espanya Cofidis XCO. La competició s’emmarca dins de la categoria C1 de la UCI, una de les més prestigioses.

La competició es dividirà en dos parts diferents. Primer, dissabte de vesprada, es disputarà una contra-rellotge especial per un circuit de 5’4 quilòmetres. L’endemà, diumenge, tindrà lloc la prova principal a partir de les 9 del matí. Del recorregut destaca una pedrera en forma de tobogan que se situa a meitat del traçat.

chelvaL’Open d’Espanya es completarà amb el campionat Internacional Ciudad de Valladolid (19-20 de març); la Copa Catalana Vall de Lord (30 d’abril-1 de maig) ; els Internacionales Montaña Palentina (7-8 de maig) i el GP Benasque-Castejón de Sos (4-5 de juny)

Una prova molt internacional

En tractar-se d’una categoria olímpica, l’atractiu es multiplica. Als internacionals de Chelva hi prendran part equips de països com Itàlia, Bèlgica o Portugal i també provinents d’Amèrica, amb representació d’Honduras, Ecuador i els Estats Units.

Quant a la presència valenciana, hi haurà ciclistes d’equops de Vinaròs, Polop, Sant Vicent del Raspeig, Alacant, Llanera de Ranes o València, entre d’altres.

Amb el mundial i els JJOO en l’horitzó

A banda de la disputa del Campionat d’Espanya, els ciclistes i equips tindran també en ment altres dos competicions; les dos més importants.  Els punts que s’obtinguen en l’Open d’Espanya BTT son classificatoris per a la Copa del Món. A més, també computen per a la selecció de corredors en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

Per tot açò, els millors ciclistes de muntanya espanyols hi estaran presents. Entre ells destaquen David Valero, líder del rànquing nacional i campió d’Espanya 2015; Sergio Mantecón, 2n a la Copa del Món 2013; Carlos Coloma, Diploma Olímpic a Londres 2016 o Ivan Díaz, campió valencià en tres ocasions consecutives.

En dones, trobem noms com  Sandra Santanyes, 12 vegades Campiona d’Espanya; Lucía Vázquez, líder en la general de l’Open XC o la valenciana Elena Lloret, Campiona d’Espanya 2015.

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »