Valencians a la TransGrancanaria

Massiva presència de corredors de la terra en la primera prova de la Spain Ultra Cup

Escuriola, Chaveli, Adrián, Vicedo, Cañes, Bernad, Sebas, Juanan, Sáez…

«Ja s’ha perdut la vergonya d’eixir fora i competir i a més competir amb grans resultats»

transgrancanaria

És la primera gran cita de l’any a nivell nacional i internacional. La que molts tenen marcada en el calendari en este tramo inicial de 2016. La TransGrancanaria que, en les seues respectives modalitats: 125 km, 83 km 42 km o 31 km  s’ha convertit en un somni i un repte per a molts dels nostres corredors que competeixen de tu a tu amb els millors. «Ara s’ha ja perdut la vergonya d’eixir fora i competir i a més competir amb grans resultats» explica Tico Cervera

L’any passat tinguerem una bona demostració amb les victòries que aconseguiren Sonia Escuriola a la Advanced i David Mundina a la Marató de la Transgrancanaria, amb la doble satisfacció de poder celebrar en parella la seua victòria.

Escuriola en la memòria

Enguany, Escuriola i Mundina repeteixen a la TransGrancanaria sabent que els ulls estaran posats en ells, en especial en la de Cabanes que acabà guanyant l’any passat la Spain Ultra Cup. «No tinc cap pressió afegida» assegura. «Pense eixir com sempre, de menys a més i tractar de disfrutar de la prova» conta la corredora que recentment va rebre el Premi Sense Límits Aventura com la corredora de muntanya més destacada de 2015.

Chaveli, Adrián, Vicedo…

Amb Escuriola també estaran a la Advanced altres grans corredores de la terra com ara Xari Adrián i Alicia Chaveli, guanyadora de la Spain Ultra Cup al 2014. «Em trobe forta» ens conta la corredora d’Alzira, que al 2016 espera recuperar el seu millor nivell. «A vore com ix perquè he canviat tot el meu sistema d’entrenament».

També tractarà de recuperar el seu millor nivell Xari Adrián (Sport HG): «La Advanced de la Transgrancanaria espere que siga el primer punt de referència d’un any que espere que siga un gran any», un any amb el Tor des Geats com a objectiu final.

Farà també la Advanced altra de les nostres grans, Patri López Vicedo (CA Dianium), que arriba d’incògnit i sense massa pretencions «La setmana passada estiguerem corrent -guanyant- a l’Infern Trail i vinc un poc tocadeta. Anem a disfrutar la carrera i a vore el paisatge i a acabar i ja està». 

Cañes, Valiente, Mataix, Jordà

La representació femenina es completa amb Laia Cañes (Atmosfera Sport Running) que estarà corrent la Marató. «És una distància que m’agrada molt, larga però sense massa hores. Vinc de fer un marató d’asfalt així que estic prou ràpida a vore com se dóna». La corredora de Castelló, pòdium a la passada edició de la CCC, comptarà amb l’ajuda especial de tots els coneguts desplaçats. «Són els que et donen els ànims quan les fortes te fallen».

Amb ambició acudeix Yolanda Valiente, la superabuela de Sax, que aspira a fer un gran paper a la TransGranCanaria 123 km. Ja va demostrar el passat estiu del que es capaç al UTMB guanyant en la categoria de veteranes. També estan a terres canaries algunes representants del Club Aper Alcoi, com ara Jessica Mataix o Raquel Jordà.

Bernad, Sebas…

Als homes, totes les mirades centrades en Víctor Bernad (Team HG – AML Sport) a qui cada volta se li fa més atenció a nivell nacional. «És veritat que em causa nerviosisme en la precarrera, però en la carrera no, allá no pensé i faré el que faig sempre ganar a la mesa i no pensar en res» explica el de Borriol, que enguany compaginarà la Spain Ultra Cup amb les proves de la World Cup.

Altre nom destacat del que s’espera un gran paper com ara l’alacantí Sebas Sánchez (Marathon Crevillent), que haurà d’adaptar-se de nou a la mitja distància després d’haver fet un bon paper a les dos primeres proves del Campionat de Lliga CxM FEMECV.

...Juanan, Sáez, Martí, Vila…

A més de Bernad i Sebas, altres infatigables com ara Sergio Vila, Paco Sáez, Juanan Ruiz o Andrés Martí també participen a la Advanced amb ganes de poder disfrutar del Trail. «Vull tornar a disfrutar de la prova, que l’any passat vinguerem en totes les ganes i no va eixir bé. Esperem que enguany puga eixir millor» explica Sáez.

«Vinc a guardar, perquè vinc fatigat de l’Infern Trail i la pròxima setmana em toca la Perimetral de Benissa i hi ha que guardar un poc també» conta Andrés Martí.

També busca disfrutar Juanan Ruiz, si li deixen els dolors que arrosega ultimament el corredor de Vila-real «Venim amb un dolor al tendó d’Aquiles però a vore si es calfa i se’ns passen ràpid i podem disfrutar. Hi ha molt de gallo, una vintena de favorits com a mínim, però a vore si l’experiència pot ser un grau i podem jugar amb ella. Eixirem d’incògnita i si aguanta l’Aquiles tractarem de donar la sorpresa».

Colón i Mundina

Amb Juanan estarà també a la TransGrancanaria el seu inseparable Cristóbal Colon, en este cas per a fer la Marató. «Vinc a provar-me a vore que ix, que des de la K-25 no m’he posat un dorsal» conta Cristóbal. «Hem entrenat i hem fet tot el que podem però només em plantetge fer el marató i divertir-me».

Amb ganes de repetir victòria està David Mundina, que l’any passat va conseguir una meritori triomf a la Marató. «Va estar complicat però no impossible» conta el corredor de San Joan del Moro. «Per ganes i il.lusió no és» .

Ganes, il.lusió i moltes hores de preparació per als nostres corredors que este dissabte encenten la TransGranCanaria.

  • TransGranCanaria: 125,6 8000+            – divendres 23:00 h 
  • Advanced: 83,2 km 4300+                         – dissabte 07:00 h 
  • Marató: 43,7 1200+                                      – dissabte 10:30 h 
  • Starter: 31,2 km 750 +                                 – dissabte 08:00 h 

Seguiment online: transgrancanaria.livetrail.net


Més dades:

La parella de moda

Escuriola guanya la Spain Ultra Cup

Escuriola-Chaveli, el duel no acaba amb la CSP

Alicia Chaveli es fa amb la Spain Ultra Cup

Quin Poker de Trail!!

De l’altar al pòdium

La CSP més espectacular es queda a casa

Laia Cañes, pòdium a la CCC

“Mi objetivo es cumplir mis sueños”

http://senselimitsaventura.com/2014/10/06/alicia-chaveli-una-llop-a-alzira/

UN AVIO EN VALENCIÀ

Fins a Gran Canaria s’ha desplaçat una ampla representació dels nostres millors corredors. «El vol de València a Canàries hi havia més de 100 persones de la Comunitat Valenciana entre corredors i acompanyants» conta de forma gràfica Tico Cervera, president de Penyagolosa Trails, també present a esta prova que serveix de punt d’inici de la Spain Ultra Cup, circuit d’Ultra Trails que als 2016 farà la seua tercera edició i on la Penyagolosa Trails serà la segona parada pròxim 23 d’abril.

A les dos passades edicions de la Spain Ultra Cup el corredors de la terra han deixat clara la seua força: l’any passat a la general amb victòria de Sonia Escuriola en dones amb Belen Agut en segona posició, amb i en homes doble pòdium final de Víctor Bernad i Remi Queral.

UNA VEU CONEGUDA

Per acabar de completar la presència valenciana a la TransGranCanaria, els nostres corredors es trobaran amb una veu familiar en alguns dels punts del recorrgut: la veu de Jaime González www.espiquer.com, que és un dels 5 espiquers oficials de la TransGrancanaria, en companyia dels més grans en làmbit nacional.

Cal recordar que Jaime González és també la veu oficial de la proves de Trail de la FEDME i de la FEMECV. 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sense pressió a per la Spain Ultra Cup | SLA - […] Valencians a la TransGrancanaria […]
  2. Sebas se consagra en la TransGrancanaria | SLA - […] Valencians a la TransGrancanaria […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »