Una Marató amb molta vida

La Marató de la Calderona de Serra supera la segona edició convivint amb el foc de l’incendi a Segart

calderona 2

 

Una voluntat de ferro és clau en el Trail, no només en els corredors si nó també en els organitzadors. Especialment quan es troben amb circunstàndies adverses com les que este cap de setmana s’han viscut a la II Marató de la Calderona, que tot i vorés afectada parcialment per l’incendi a Segart, l’esforç de tots ha permés que el Trail li guanyara a les flames.

No hi havia elecció. O era canvi del recorregut o suspensió de la prova, una vegada dissabte es declarava un incendi a Segart, en una àrea per on estava previst el pas de la Marató. Des de Gula Esport i Outdoor Natura Montcada, organitzadors de la prova ho tenien clar. Calia fer un esforç per mantindre la il.lusió de tots els corredors inscrits.

Una nit sense parar

«Ens va tocar estar tota la nit de dissabte remarcant la prova» ens conta Pau Monreal, director de la Marató de la Calderona. «Ens ha tocat fer un recorregut alternatiu que no entrara en la zona de l’incendit, tenint que llevar cintes d’un lloc i posan-les a uns altres i tot això amb el foc a escasos kilòmetres, però ha valgut la pena l’esforç».

A la fi la Marató de 43,5 km 2600 + quedava reduida a 31 km 1700+, havent de refer a tota pressa el recorregut i les indicacions, amb la incertesa de vore l’evolució de l’incendi que fins a la vesprada de diumenge no va quedar extinguit.

Cuidant la Calderona

Amb la preocupació per la Calderona, però amb la voluntat ferma de que disfrutar de la muntanya amb respecte és la millor manera de protegir-la, prengueren eixida des de Serra els participants de la reduida Marató de la Calderona 31 km 1700 + i de la Mitja Marató 17 km 950+.

calderona abel abadLa victòria va ser per a Abel Abad (Trail Si Eso) que arribava a la meta amb un temps de 02:51:30. El corredor de la Vall d’Uixó va realitzar un gran segón tram de la prova a retallant els dos minuts que duia de desavantatge en el punt de control intermig amb Vicente Fernández (Outdoor Natura Moncada) que a la fi seria segon en meta amb 02:53:17. El pòdium el completaria Pepelu Ballester (Mur i Castell Tuga) amb 02:57:22.

En categoria femenina la victòria va ser per a la corredora d’Estivella Lorena Renau (Entrenaments Dicavi Esport) amb un temps de 03:57:03, amb Nieves Carrascosa (Correores Buñol) en segona posició i Carmen Diaz (Corremón Trail) tercera.

Barba estrena la Mitja

A la Mitja Marató, prova que s’estrenava en esta segona edició, la victòria en homes va ser per a Alvaro Barba (Outdoor Natura Montcada). El corredor del Port de Sagunt va quedar per davant d’Héctor Hernández (Never Stop running) i Oscar Salvador (CA Campillo) completant pòdium. I en dones, victòria de la corredora de Nàquera Beatriz Lorente (Cor i Muntanya Puçol) per davant de Natalia Vegas (Tripuçol) i de Elisabet Rios (Burjarunners). 

A la fi, una bona jornada de trail on corredors, organitzadors, voluntaris i col.laboradors posaren de la seua part perquè el Trail vençera a les flames. I per a demostrar que tot i els impediments, la Calderona continua sent -i serà- una muntanya amb molta vida.


 

  • Foto: Aitor Toribio
  • Més dades:

Canvi en la Marató de la Calderona

 

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Calpe + Gran Canaria + Calderona…. | Marc Bañuls – Entrenador personal en Denia - […] situaciones adversas como un incendio en el recorrido, se celebro la segunda edicion de la marató de la Calderona…
  2. Últims dies d’incripció a la Calderona | SLA - […] Una Marató amb molta vida […]
  3. Un premi a la Calderona | SLA - […] Una Marató amb molta vida […]
  4. Una Calderona per a Jon | SLA - […] Una Marató amb molta vida […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »