Orihuela acull el campionat d’Espanya de Duatló LD

Es disputa en modalitat de llarga distància

Comença ja a ser una tradició arrelada. Per tercer any consecutiu, el duatló «Vientos del Pueblo» d’Orihuela serà el Campionat d’Espanya de Llarga Distància. A més, servirà també com a estrena de la Copa d’Espanya de Duatló LD, nou circuit avalat per la Federació Espanyola de Triatló que comptarà amb 3 proves en la modalitat de No Drafting.

La prova es disputa diumenge, en un cap de setmana complet on també hi haurà una «Fira del Corredor». S’han inscrit més de 400 esportistes.

orihuela 90.0 1

 

90 quilòmetres que decidiran un títol

El III Duatló Orihuela 90.0 és una competició no drafting, és a dir, està prohibit anar a roda. Com que està homologat en distància llarga, els segments es distribueixen de la següent manera: 16 km de carrera a peu, 66km de ciclisme i 8 km de carrera per tancar.

Els circuits

El circuit a peu té un recorregut en forma de 8. Transcorre pel Palmerar, en una primera zona, i pel casc històric de la localitat. Això el converteix en un recorregut molt complet quant al terreny, en combinar terra, llamborda i asfalt.  En el primer segment es faran dos voltes i mitja i en el segon una i mitja. Hi haurà dos avituallaments per volta

Quant a la bicicleta, els 66 km es fan a una sola volta, en un circuit amb 830 metres de desnivell positiu acumulat. La prova se situa en l’entorn de l’embassament de La Pedrera i la Sierra Escalona. La pujada a l’Hurchillo i el Port de Rebate seran els trams de més duresa.

Els favorits

A Orihuela seran diumenge els tres integrants del podi masculí de l’any passat: Raúl Amatriain, Lluís Vila i Joan Nadal. També caldrà estar molt pendents de Gustavo Rodríguez, que podria donar la sorpresa.

En categoria femenina, l’actual campiona, Margarita Vic, parteix com a clara favorita. Ivet Farriols, Marina Burgaya i María Ester Fernández completen la llista d’aspirants.

El programa d’activitats

L’eixida i la meta se situen en la zona del Col·legi Santo Domingo d’Orihuela. Dissabte, a partir de les 16:00, es podrà fer el registre i recollida de dorsals a la Facultat de Ciències Jurídiques i Socials de la UMH.

Des de les 19:00, en el mateix lloc, tindran lloc les reunions tècniquesA partir de les 9:00 començaran les proves en les diferents categories i al voltant de les 15:00 tindrà lloc el lliurament de trofeus. Durant tot el cap de setmana hi haurà instalada una Fira del Corredor en l’explanada de l’Avinguda Del Doctor García Rogel.

Copa d’Espanya LD

Desprès de la d’Orihuela, quedaran dos proves de la Copa d’Espanya de Duatló LD. Seran el Duatló de Numància, el 8 de maig, i el Duatló Valle de Benasque en setembre.

 

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un Duatló amb rima | SLA - […] Orihuela acull el campionat d’Espanya de Duatló LD […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »